Annonce
Bagsiden

Danske satirikere giver op: Kan ikke overgå DBU i fodboldsatire

Bagsidens redaktion, da nyheden om spillerne fra TPI på landsholdet tikkede ind. Foto: Colourbox

Satirikere fra førende medier har aldrig oplevet noget lignende. Når DBU er involveret bliver virkeligheden ved med at overgå satiren.

SPORT: Det var en træt og opgivende formand for DSU, Dansk Satire-Union, der sent i aftes måtte smide håndklædet i ringen og erkende, at foreningens medlemmer har tabt til DBU.

- Vi magter ikke mere at lave satire om fodboldlandsholdet og DBU. Hver gang vi lige synes, vi har været rigtig sjove og sat et hold af dartspillere, eller sat kvindelandsholdet til at spille kampen mod Slovakiet, bliver vi indhentet af virkeligheden, som viser sig at være meget sjovere, siger en opgivende tekstforfatter Stig Frandsen.

Ud over at skrive tekster til flere netmedier, er han også formand for brancheforeningen Dansk Satire-Union, hvis medlemmer er i dyb krise.

Annonce

Overhalet af virkeligheden

Da det i mandag stod klart, at ugens to landskampe kan risikere at blive spillet uden landsholdsspillere som følge af en konflikt mellem spillerne og DBU, blev der samtidig fløjtet op til brainstorming og tænkearbejde rundt om på de danske satireredaktioner for at komme med de mest satiriske bud på, hvem man kunne sætte på landsholdet.

- Jeg havde lige tænkt mig frem til, at det kunne være rigtig sjovt, hvis dynamitdrengene fra EM i 1984 blev genindkaldt, og jeg var i gang med at tegne en sjov holdopstilling, men så smed DBU John Faxe Jensen fra EM-vinderne 1992 på banen. Hvordan skal man overgå det? lyder det opgivende fra bladtegner Gitta Isaksen.

Hun mindes ikke at have været ude for noget lignende i sin 22-årige karriere som satiretegner og politisk analytiker for flere hovedstadsblade.

Vi giver også op

Også Bagsidedrengene, der udgiver fake news-mediet Broken News , har måttet erkende nederlaget til DBU.

- Vi havde fået en idé om at en konfliktramt kamp burde kunne spilles af DBU's chefer, fordi de er mestre til at drible uden om problemerne ... eller, at fodboldholdet skulle skiftes ud med Team Rynkeby, fordi de 1200 cykelryttere kunne dække hele banen ... men det er jo ikke i nærheden af, hvad DBU selv kan finde på, lyder det fra Bagsideredaktøren.

Team Rynkeby på banen

- Vi har både mandag og tirsdag fået den ene glimrende idé efter den anden til lokale divisionsspillere, der kunne spille på landsholdet, men så melder DBU ud, at man henter målmand Victor Larsen fra TPI, der spiller i 2. division. Sådan noget kan man jo ikke arbejde med, udbryder Bagsideredaktøren, mens han stirrer tomt ud på Banegårdspladsen.

Han har arbejdet professionelt med satire og falske nyheder de seneste fire år, men overvejer nu at forfølge en gammel drøm om at blive fugletæller på Æbelø.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce