Annonce
Danmark

Danske Patienter: Derfor skal vi have videokonsultationer

Danske Patienters direktør, Morten Freil, fortæller, at organisationen i lang tid har presset på for at få videkonsultation som et fast tilbud hos de praktiserende læger. Foto: Danske Patienter/Tea Petersen.
Organisationen Danske Patienter vil have at videokonsultationerne hos lægen fortsætter efter coronakrisen. Organisationens direktør, Morten Freil, peger her på tre grunde til, at det ifølge ham bør være lettere at gå til læge hjemmefra via en videoforbindelse.

Overblik:

1. Flere vil gå til læge

Morten Freil, direktør i Danske Patienter, mener, at et vigtigt argument for permanent at indføre videokonsultationer hos de praktiserende læger er, at fleksibiliteten ifølge ham vil få flere til at kontakte deres læge.

- Vi tror at øget tilgængelighed og fleksibilitet kan få flere til at gå til læge i tide, og det er vigtigt for, at vi får fundet de alvorlige sygdomme i tide. Der er flere, der går for lang tid med symptomer, før de henvender sig, siger han.

2. Mindre byrde for særligt kronisk syge

Morten Freil peger på, at det kan lette byrden hos patienter, der ofte skal behandles eller undersøges hos deres praktiserende læge, hvis en del af de fysiske møder kan afløses af videomøder.

- Har man kronisk sygdom og går til mange forskellige undersøgelser og kontroller, så fylder det rigtig meget i hverdagen. Det gør også for mange almindelige borgere, som skal i almen praksis til undersøgelser. Borgerne kan spare rigtig meget tid. I stedet for at tage fri en hel dag fra arbejde, kan man konsulteres, mens man er på arbejde, siger han.

Han understreger, at man kun skal lave videokonsultationer, når det giver mening. Han tror, at regionerne og lægerne i samarbejde med patient- og pårørendeforeninger kan fastlægge retningslinjer som sikrer, at man undgår, at man kommer til at overse alvorlige sygdomme.

- Men det er klart, at der skal følges op på erfaringerne og undersøges, hvordan det påvirker den sundhedsfaglige kvalitet. Men mange patienter i dag er glade for det og oplever, at kontakten med almen praksis er lige så god, som den var med de fysiske møder.

3. Patienterne efterspørger det

Morten Freil fortæller, at mange patienter efterspørger mere digital kontakt med de praktiserende læger.

- Mange patienter efterspørger det. Det er klart, at hvis man skal tjekkes i halsen, så skal man være der fysisk. Men mange møder kan erstattes af en samtale over video, og det håber vi virkelig bliver fastholdt, og det vil vi kraftigt opfodre til, at man gør, siger han.

Annonce
Annonce
Odense

Mød Danmarks største letbane-nørd: Henrik rejser 10 gange om året - bare for at kigge på letbaner

Middelfart For abonnenter

Bedemænd undrer sig over kirke og provsti: Lukker kapel og køber kontor for millioner

Bagsiden

Sådan løser letbanen billetproblem: Cykl dig til strøm og kør gratis

Nyborg For abonnenter

Chefer rykker sammen på Nyborgs rådhus: - Det er ikke nogen ønskesituation

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Intet er sket med faldefærdig bygning, selvom deadline blev overskredet for en måned siden: - Skal vi komme til skade eller miste livet, før nogen gør noget?

Navne For abonnenter

Det pengeløse samfund truer: Eriks mission er at forhindre det

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Odense

Politiet er klar forud for letbanens store åbningsdag: - Hvis vi kan få en dag uden nogen uheld er det en succes

Kerteminde For abonnenter

Eksklusivt badehotel forsinket igen: - Men hellere tage tiden, så det bliver creme de la creme

Sport For abonnenter

Odense Håndbold kan score DM-guldet på festdag - men holdet og Mie Højlund må forvente modtræk

Annonce