Annonce
Danmark

Danske festivaler i opråb: Vi skal have afklaring nu

Roskilde Festival bliver ikke til noget i 2021, hvis regeringens ekspertgruppes anbefalinger bliver til retningslinjer. Det siger administrerende direktør for Roskilde Festival Signe Lopdrup. (Arkivfoto). Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
Sundhedsmyndighederne kom fredag med anbefalinger for festivaler. Festivalerne vil have politisk afklaring.

Det var ikke nok for de danske festivaler, da sundhedsmyndighederne fredag kom med anbefalinger for, hvordan man kan afholde festivaler til sommer.

I en fælles udtalelse fra brancheorganisationen Dansk Live skriver flere af Danmarks største festivaler under på, at det uden en snarlig politisk udmelding vil være urealistisk at gennemføre de store sommerfestivaler.

- Vi kan ikke vente længere. De tidligste festivaler finder sted allerede i maj, står der i udtalelsen, der blandt andet er underskrevet af Roskilde Festival, Tinderbox og Northside.

I anbefalingerne fra regeringens ekspertgruppe lyder det blandt andet, at gæster skal deles op i mindre sektioner og ikke bør kunne overnatte til festivalerne.

Men der er kun tale om anbefalinger. Og det er fra politisk hold endnu ikke fastlagt, hvordan reglerne for festivaler bliver til sommer.

- Det er ikke første gang, vi beder om afklaring. Fra Dansk Lives side havde vi klart meldt ud, at marts var deadline for os, står der videre i brevet.

Der kan dog gå lidt tid endnu, før festivalerne får klart svar på, om anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne rent faktisk bliver til regler fra politikerne.

- Rapporten er lige blevet sendt ud, så nu skal vi alle have god tid til at læse den, siger kulturminister Joy Mogensen (S) til TV2.

Men tiden er knap, mener Dansk Live, og der er brug for en udmelding nu.

Fredag eftermiddag er der mindre end 27 dage, før Jelling Festival efter planen begynder at lukke gæster ind.

- Vi skylder alle de mange, der er engageret i vores begivenheder – fra artister over fødevare - og hegnsleverandører til de tusinder af frivillige og publikum – en endelig afklaring, skriver Dansk Live og festivalerne.

Administrerende direktør fra Roskilde Festival Signe Lopdrup har desuden sagt til Politiken, at det med de anbefalede retningslinjer fra sundhedsmyndigheder ikke vil være muligt at afholde festivalen i 2021.

- Det er for os at se ikke længere på nogen måde realistisk at tro på, at vi kan gennemføre årets festival, siger hun til avisen.

Smukfest - der også er kendt som Skanderborg Festival - holder derimod fast i håbet om en festival til sommer.

Festivalen åbner den 4. august, og det giver arrangørerne håb for, at vaccinationsprogrammet kan være langt nok fremme til, at restriktioner kan droppes.

- Vi har planlagt forsigtigt hele vejen, som vi er blevet bedt om, og vi har også kompetencerne til at skabe et godt og sikkert arrangement. Og hvis restriktioner bortfalder 1. august, som man regner med, så kan vi godt gennemføre, siger han til DR.

/ritzau/

Læs hele udtalelsen fra Dansk Live her
Læs hele Politikens artikel her
Læs hele DR''s artikel her
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

Det klædte OB igen at overfalde modstanderen

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Annonce