Annonce
Sport

Danske Ehlers brillerer i vigtig sejr for pressede Jets

John E. Sokolowski/Ritzau Scanpix
Nikolaj Ehlers skilte sig positivt ud, mens de danske spillere generelt havde en blandet NHL-runde.

Hvert point tæller i øjeblikket for danske Nikolaj Ehlers og Winnipeg Jets, som forsøger at holde sig til i kampen om en wildcard-plads til slutspillet i den nordamerikanske ishockeyliga, NHL.

Annonce

Den danske forward havde med en scoring og to assister flere afgørende aktioner, da Jets tirsdag sikrede sig en sejr.

Det skete, da Jets slog bundholdet Los Angeles Kings 6-3 på hjemmebane.

Los Angeles Kings var ellers godt med i den første halvdel af kampen, men som spillet skred frem, begyndte Jets at trække fra.

Den første assist fik Ehlers, da han i slutningen af anden periode var med til at lægge op til Blake Wheelers scoring til 3-1.

Knap seks minutter inde i tredje periode var det danskeren selv, der sørgede for at holde Los Angeles Kings på afstand med en scoring til 4-2.

Og i de døende minutter af tredje periode var Ehlers igen med til at lægge op til Blake Wheeler, der gjorde det til slutresultatet 6-3.

I alt fik danskeren 17 minutter og 29 sekunder på isen for sin klub.

Ehlers har nu lavet 21 scoringer for Jets i denne sæson. Winnipeg Jets har vundet fem af sine seneste syv kampe.

Også i tirsdagens andre NHL-kampe var der danskere på isen.

Således blev Frederik Andersen skudt i sænk i målet for Toronto Maple Leafs, der tabte 2-5 til Pittsburgh Penguins.

Oliver Bjorkstrand stod for det ene lille lyspunkt med en scoring for Columbus Blue Jackets, der tabte 1-5 til Philadelphia Flyers.

Imens fik Frans Nielsen knap 12 minutter for Detroit Red Wings, der vandt 4-3 mod Montreal Canadiens.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Annonce