Annonce
Assens

Danske deltagere i historisk rallyløb viser bilerne frem i Assens

Lørdag 26. januar kan man som sidste år møde alle de deltagende danske rally-biler i Assens. Arkivfoto: Kim Rune

Lars Hindsgaul fra Assens er igen i år med i Rally Monte Carlo Historique. Sammen med makkeren skal han starte fra Reims i Frankrig - men først kan man møde dem og andre danske deltagere på torvet i Assens.

Annonce

Assens: Lørdag 26. januar fra kl. 10-13 bliver der masser af aktivitet for bilinteresserede på torvet i Assens. De syv danske deltagere fra Team Fynske Bank Danmark holder træningstur forud for verdens største bilrally for historiske biler.

På torvet kan man få en snak med kørerne og samtidigt se de flotte biler fra 1960'erne og -70'erne, inden borgmester Søren Steen Andersen kl. 12.45 sender bilerne ud på træningstur i omegnen af Assens.

Den lokale kører Lars Hindsgaul fra Assens har naturligvis en hjemmebanefordel - men den er væk, når han sammen med makkeren Arne Pagh fra Middelfart i deres Fiat 128 Coupé dyster med 314 konkurrenter fra hele verden i det egentlige løb, Rally Monte Carlo Historique.

Annonce

Makkerparret starter i Frankrig

Rally Monte Carlo Historique så dagens lys i 1998, og de gamle biler kører et rally, som er en kopi af det oprindelige Rally Monte Carlo. Hindsgaul og Pagh skal starte fra Reims i Frankrig 1. februar, og forude venter en rute på 2.125 kilometer før målet i Monte Carlo.

Rallyet, som skulle forbinde et stort antal europæiske byer, blev første gang kørt i 1911. Starterne gik fra 11 udvalgte byer, og målstregen var dengang som nu i Monte Carlo.

I dag kører de gamle biler en kopi af det oprindelige Rally Monte Carlo uden hastighedsprøver, men med prøver, der skal køres med en given gennemsnitshastighed på 50 km/t eller derunder.

50 km/t lyder ikke af ret meget, men når prøverne køres på smalle bjergveje, ofte dækket af sne og is, kan det være nærmest umuligt at overholde den opgivne og ofte skiftende gennemsnitshastighed. Følgerne er strafpoint.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce