Annonce
Sport

Dansk tenniskomet fortsætter svær start på 2020

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Holger Rune måtte se sig slået klart i første runde af en challenger-turnering på grus i Uruguay.

Den danske tenniskomet Holger Rune har en ambition om at tage store spring op ad verdensranglisten i sæsonen 2020, som er den første, hvor han er fuldt ud dedikeret til seniorniveau.

Men indtil videre har de store resultater ladet vente på sig. Mandag tabte han klart i første runde af Challenger-turneringen i Punta del Este i Uruguay.

Den 16-årige Rune, der rangerer som nummer 854 på verdensranglisten, tabte med cifrene 1-6, 2-6 til franske Geoffrey Blancaneau, der ligger nummer 317.

Rune havde fået et wildcard til turneringen, der bliver spillet på grus.

Den unge dansker fik ligeledes et wildcard til årets første turnering i Noumea i Ny Kaledonien. Her tabte han også i første runde af turneringen på challenger-niveau, der er det næsthøjeste niveau.

Derefter fulgte et wildcard til en ATP-turnering - det højeste niveau - i ASB Classic i Auckland, hvor det blev til nederlag i anden runde af kvalifikationsturneringen.

Han vandt uden kamp i første runde og fik dermed seks point, der sendte ham 165 pladser frem på verdensranglisten og op som nummer 854.

Det skal med til historien om den svære start i 2020, at Rune indtil videre i 2020 kun har mødt modstandere, der er rangeret langt højere end ham selv.

Mandagens modstander, der altså er nummer 317, er således den lavest rangerede, han har mødt.

Rune vandt sidste år juniorernes French Open samt juniorernes sæsonfinale, hvilket sendte ham op på en førsteplads på juniorernes verdensrangliste.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod hende

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce