Annonce
Sport

Dansk tempokonge drøner mod triumf på enkeltstarten

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Martin Toft Madsen tog suverænt karrierens første sejr i Danmark Rundt. Würtz Schmidt er ny i førertrøjen.

Tempokongen Martin Toft Madsen var helt ustyrlig på torsdagens enkeltstart i PostNord Danmark Rundt.

Den 34-årige cykelrytter vandt i suveræn stil 2. etape, der bestod af en tidskørsel over 17 kilometer på flad vej i og omkring Grindsted.

Den danske timerekordholder fra det lille kontinentalhold BHS-Almeborg Bornholm tilbagelagde turen på 19 minutter og 35 sekunder, hvilket ingen var i nærheden af at matche.

- Det er rigtig rart at kunne krydse denne her af på cv'et. Jeg har været tæt på mange gange, og så mange år har jeg jo ikke igen, så det er superdejligt, at det lykkedes, siger Martin Toft Madsen.

Tættest på ham var Rasmus Quaade (Riwal Readynez), Mads Würtz Schmidt (Team PostNord Danmark) og Niklas Larsen (ColoQuick), der alle var 11 sekunder efter vinderen.

Ny mand i førertrøjen er Würtz Schmidt. Han overtager førstepladsen i klassementet fra belgiske Tiesj Benoot (Lotto Soudal).

Der er dog tæt kamp i toppen af feltet, da kun få hundrededele af et sekund adskiller Würtz Schmidt fra Niklas Larsen i klassementet.

Torsdagens helt store triumfator Martin Toft Madsen måtte undervejs nøjes med tredjebedste tid midt på ruten, da 20-årige Mikkel Bjerg (Hagens Berman Axeon) og Rasmus Quaade var et sekund hurtigere.

Det var derfor på anden halvdel af ruten, at den rutinerede etapevinder trak fra konkurrenterne.

Toft Madsen er tidligere endt på anden- og tredjepladsen i kampen mod uret i Danmark Rundt. Det var aldrig lykkedes ham at vinde en etape før torsdagens triumf.

I Danmark Rundt plejer enkeltstarten at være placeret på en af de sidste etaper, men i år har arrangørerne valgt at fremrykke etapen, hvor rytterne kæmper mod uret.

Fredag går turen fra Holstebro til Vejle, hvor der endnu en gang bliver kamp om sekunderne op ad den stejle afslutning på Kiddesvej.

Det danske etapeløb kommer ikke forbi Fyn i år, da 4. etape på lørdag går fra Korsør til Asnæs Indelukke.

Søndag slutter cykelløbet med en etape fra Roskilde til København, hvor der er opløb på Frederiksberg Allé.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Kerteminde For abonnenter

Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder: - Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom'

Annonce