Annonce
Odense

Dansk Sygeplejeråd efter tilsynsrapport: - Vi vil have advarslerne trukket tilbage og erstatning for de afskedigede

Line Gessø Hansen, næstformand i Dansk Sygeplejeråd i Region Syddanmark: - Man burde fra begyndelsen have prøvet at se, hvad man kunne lære af den her sag i stedet for nærmest at køre en heksejagt på de medarbejdere, der er på stedet. Arkivfoto
Line Gessø Hansen, næstformand i Dansk Sygeplejeråd i Region Syddanmark, mener, at dødsfaldet fra Fangelvej synliggør, der er behov for en ny type ledelse.
Annonce

Dansk Sygeplejeråd mener, at tilsynsrapporten fra Styrelsen for Patientsikkerhed om forholdene på Botilbuddet Fangelvej frifinder personalet.

En 50-årig psykisk syg kvinde døde i maj på bostedet, og det resulterede i fire fyringer og otte advarsler til personalet. Men den nye rapport konkluderer, at instrukserne til personalet ikke har været fyldestgørende, og derfor falder problematikken ikke tilbage på den enkelte, men på bostedet og ledelsen, påpeger Line Gessø Hansen, næstformand i Dansk Sygeplejeråd i Region Syddanmark.

- Vi ønsker derfor, at kommunen trækker advarslerne tilbage og giver erstatning for tort og svie på dem, der er blevet afskediget. Vi ønsker, at kommunen lærer af den her situation og i højere grad får fokus på, hvordan beboerne får et godt og sikkert liv, siger hun.

- Man burde fra begyndelsen have prøvet at se, hvad man kunne lære af den her sag i stedet for nærmest at køre en heksejagt på de medarbejdere, der er på stedet.

Spørgsmålet er så, om medarbejderne vil kunne få tillid til ledelsen igen. På det spørgsmål siger Line Gessø Hansen:

- Vi er nødt til at have en mere sundhedsfaglig ledelse end i dag, når man har med beboere at gøre, som er så syge, som tilfældet er. De ville før i tiden have været indlagt på et sygehus - nu har vi dem i socialpsykiatrien. Derfor skal sygeplejefagligheden sættes langt højere, end den har været. Det ser man tydeligt i den her sag, hvor mange af problemerne handler om kompleks medicin og medicinhåndtering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Analyse: Det var Mette Frederiksen, der pressede Frank Jensen ud

Nyborg

Nyt tyveri fra spilleautomat

Odense

Rahbæk Juel efter Frank Jensen-exit: - Nu tager vi et 360 graders tjek i Odense

Annonce