Annonce
Udland

Dansk studerende i Hongkong: Nu rejser jeg

Johan Schack Petersen/Free
Johan Schack Petersen er på udveksling i Hongkong, men på grund af uroligheder forlader han nu universitet.

Den 23-årige danske studerende Johan Schack Petersen er på udveksling på The Chinese University of Hongkong.

Men efter flere dage med voldsomme uroligheder på universitetet rejser han nu væk.

Siden fredag har der været voldsomme sammenstød mellem politi og demonstranter på universitetet, der ifølge Johan Schack Petersen skyldes en udbredt utilfredshed med politiets håndtering af demonstrationerne.

- Mange er vrede over politiets indtrængen på universitetet, og derfor er universitetet nærmest blevet en fæstning. Der er kun fire indgange til universitetet, og dem har folk belejret, siger han.

Johan Schack Petersen studerer erhvervsøkonomi på CBS i Danmark, men har siden august været på udveksling på The Chinese University of Hongkong.

Han beretter om, at urolighederne har taget meget til tirsdag og onsdag.

- Det ligner en krigszone. Folk laver spyd, og der ligger sten i store bunker til at kaste efter politiet. Universitetet er blevet omdannet til en fæstning.

- Vi har fået fortalt, at vi ikke bør drikke vandet fra hanen, da der er kommet tåregas i systemet. Selv om der er mange, der hjælper de studerende, er det ikke en holdbar situation for os, siger han.

Undervisningen har de seneste dage været midlertidigt aflyst på grund af urolighederne.

Men onsdag modtog Johan Schack Petersen og de andre studerende på universitetet en mail om, at al undervisningen resten af semesteret er aflyst.

Det fik Johan Schack Petersen til at tage beslutningen om at forlade universitetet.

Han planlægger et par dage hos nogle danskere inde i Hongkong for derefter at drage videre, men han venter et stykke tid med at vende tilbage til Danmark.

Det er endnu uvist, hvordan han kommer til at afslutte sit igangværende semester.

Johan Schack Petersen fortæller desuden, at de fleste internationale studerende allerede er rejst fra universitetet onsdag nat dansk tid.

Demonstrationerne i Hong Kong begyndte i juni som følge af et kontroversielt lovforslag. Forslaget ville gøre det muligt at udlevere borgere fra Hongkong til retsforfølgelse i Kina. Det er siden blevet droppet.

Protesterne er dog i stor stil fortsat på gaderne. Senest er skoler tirsdag blevet lukket i Hongkong – og altså også The Chinese University of Hongkong, der ligger 30 kilometer nord for centrum af Hongkong.

/ritzau/

Annonce
Johan Schack Petersen/Free
Johan Schack Petersen/Free
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Annonce