Annonce
Nordfyn

Dansk statsborger med forsinkelse

Det bliver uden håndtryk, når borgmester Morten Andersen (V) i august skal byde nye danske statsborgere velkomne. Arkivfoto: Michael Bager
Coronakrisen gjorde, at den såkaldte grundlovsceremoni blev aflyst i sidste øjeblik. Nu er seks mennesker klar til at blive danske statsborgere med fem måneders forsinkelse.
Annonce

Nordfyn: Ifølge loven skal kommunerne to gange om året holde en såkaldt grundlovsceremoni, hvor personer, der har fået dansk indfødsret, formelt bliver danske statsborgere.

Første gang, Nordfyns Kommune skulle holde ceremonien, blev den i sidste øjeblik aflyst på grund af coronakrisen, der på det tidspunkt i marts udviklede sig til den gale side fra dag til dag.

Nu ser alt meget bedre på danske breddegrader. Coronasituationen er stabiliseret så meget, at det vurderes at være fuldt forsvarligt at afholde ceremonien. Så onsdag 12. august bliver de seks personer, der var tilmeldte den aflyste ceremoni, danske statsborgere med fem måneders forsinkelse.

Annonce

Aflyste i sidste øjeblik

Borgmester Morten Andersen (V) holdt til det sidste fast i, at forårets ceremoni skulle gennemføres. Han mente, at det obligatoriske håndtryk kunne gives under forsvarlige forhold med brug af håndsprit. Men efter at statsminister Mette Frederiksen holdt pressemøde om den hastigt forværrede coronasituation, valgte han at aflyse.

- Jeg så den skærpede udmelding fra statsministeren og den skærpede opmærksomhed på ceremonien, og det ønsker jeg ikke at hverken borgerne, Nordfyns Kommune eller jeg selv blev centrum for i aften. Det kunne jeg godt se, at vi var på vej til at blive, sagde han dengang.

Når ceremonien holdes i august bliver det uden håndtryk.


Coronasituationen er stabiliseret så meget, at det vurderes at være fudlt forsvarligt at afholde ceremonien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Milioner på vej: Rahbæk Juel lover penge til både velfærd og vedligehold

Annonce