Annonce
Erhverv

Dansk snifferdrone opnår fornem anerkendelse

En ny "snifferdrone" får fynsk dronenetværk til at kalde på en lempelse af reglerne for droner i Danmark.

Annonce

- Det er vigtigt, at sådanne vinderprojekter får mulighed for at få luft under vingerne.

Sådan lyder kommentaren fra Michael Larsen, projektleder i det fynskbaserede dronenetværk, UAS, efter at en dansk drone har opnået fornem anerkendelse i en international konkurrence i USA.

Dronen er en såkaldt "snifferdrone", der er udviklet til at flyve ud og måle på skorstensrøgen fra skibe, mens de sejler, og på den måde afgøre, om skibene overholder miljøkravene til blandt andet svovludledning.

En idé, der sendte det danske drone-projekt hele vejen til finalen i innovationskonkurrencen Ocean Exchange i Georgia i oktober.

Annonce

Lovgivning skal tilpasses

Det er første gang nogensinde, at en dansk drone vækker så meget opsigt i udlandet. Derfor falder anerkendelsen også i god jord hos dronenetværket UAS, der har base i Hans Christian Andersen Airport i Odense. De håber, at vinderprojektet kan være med til at ændre reglerne for flyvning med droner i Danmark generelt.

- Det her er et fornemt eksempel på en opgave, hvor droner kan gøre en stor forskel, fordi ingen andre kan løse svovlovervågningen lige så omkostningseffektivt, siger projektleder Michael Larsen.

- Dermed er det også vigtigt, at der fortsat sker en øget tilpasning af lovgivningen, som matcher teknologiens udvikling, siger han.

Han peger på en rapport fra Teknologirådet, der for et par måneder siden fastslog, at reglerne for droner skal lempes, hvis Danmark skal nå med på det globale drone-eventyr.

Det drejer sig blandt andet om reglen for, hvor langt væk dronen må flyve.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Sydfyn

Frank blev fritstillet efter et Facebook-opslag: Nu går Folketingets Ombudsmand ind i sag om styrmands ytringsfrihed

Annonce