Annonce
Indland

Dansk Skoleidræt: Mange skoler misser at få motion på skemaet

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Mange skoler og kommuner har ikke planer for, hvordan bevægelse bliver en integreret del af undervisningen.

Skolerne spiller en vigtig rolle i at få flere børn til at bevæge sig mere, men alt for mange lever ikke op til kravet om, at der skal være 45 minutters daglig bevægelse.

Sådan lyder det fra Bjørn Friis Neerfeldt, der er generalsekretær hos Dansk Skoleidræt.

En ny undersøgelse fra WHO viser, at 84,5 procent af danske børn mellem 11 og 15 år bevæger sig under en time om dagen.

- Det kommer desværre ikke bag på mig, at danske børn bevæger sig for lidt. Niveauet af bevægelse falder, jo ældre eleverne bliver, siger han.

Bjørn Friis Neerfeldt mener, at skolerne spiller en meget stor rolle i at aktivere børn, når der er et lovkrav om 45 minutters bevægelse om dagen.

Det er tre fjerdedele af anbefalingen fra Sundhedsstyrelsen på 60 minutters bevægelse om dagen.

- Skolerne har en stor opgave i det her. De har mulighed for at skabe en lyst til at bevæge sig hele livet igennem, fordi man har fat i alle børn - og man kan hjælpe dem til at få øjnene op for foreningslivet, siger Bjørn Friis Neerfeldt.

En nylig undersøgelse fra Dansk Skoleidræt viser, at omkring fire ud af ti skoler ikke lever op til lovkravet om 45 minutters bevægelse om dagen.

Bjørn Friis Neerfeldt efterlyser, at kommuner og skoledere i højere grad skal sætte bevægelse i højsædet, så det ikke kun er op til den enkelte lærer.

- Det er en svær opgave at bringe bevægelse ind i undervisningen for den her målgruppe - især udskolingen.

- De ældre elever kræver mere end leg, og at der er et fagligt sigte. Det kan være svært for lærerne.

- Det er lige nu meget den enkelte lærers ansvar at skabe en meningsfuld aktiv skoledag, siger han.

Derudover peger han på, at forældre også har et ansvar for at få deres børn aktiveret.

- Forældrene har også et ansvar for at være rollemodeller og sørge for, at man tager cyklen i skole, hvis det er muligt - og skabe aktiviteter, så børnene ikke altid ender foran skærmen, siger han.

/ritzau/

Annonce
Link til WHO-undersøgelse
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Mand anholdt for ni sexoverfald i Odense

1995 Kriminalpolitiet anholdt kort før kl. 21 i aftes en 37-årig mand fra Odense, som foreløbig mistænkes for at være gerningsmand til ni sexoverfald på kvinder i Odense. Manden, der havde set tv sammen med nogle bekendte, ringende ved 19.30-tiden selv til politiet og fortalte, at det var ham, der onsdag cyklede ind i en 17-årig skolepige på cykelstien bag Haustrups Fabrikker. Han havde genkendt sig selv efter det signalement, som TV 2 havde sendt ud i Nyhederne kl. 19. Den 37-årige tilstod, at det var ham, der havde påkørt den 17-årige pige, men at der var tale om et færdselsuheld. Ifølge pigens forklaring havde den anholdte indhentet og væltet hende på cykelstien men stak af, da hun skreg op. 1970 De to unge odenseanere Peter Sindberg og Bjarne Hildebrandt, der stod som arrangører af beatkoncerten med Jethro Tull i Fyens Forum i fredags, præsenterer en ny koncert allerede på lørdag med den københavnske trio Young Flowers og guitaristen Peter Thorup, der er tidligere medlem af gruppen Beefeaters. Efter forhandling med teaterchef Kai Wilton gennemføres koncerten på Odense Teater som en ”Midnight Session”, der begynder kl. 23.30 og foruden Young Flowers også byder på Otte Franckers kvartet. I øvrigt ligger det nu fast, at den engelske beatgruppe Procul Harum giver koncert i Odense den 19. februar. Koncerten arrangeres i samarbejde med impressario Steen Wittrock. 1945 I Middelfart udviklede der sig rene skandalescener, da kommunen i går åbnede for salget af de kommunale tørvereserver. Praktisk talt alle husstande i byen søgte at sikre sig de tre sække med 40 kilo tørv, som der kunne udleveres, og der opstod vildt slagsmål for at komme frem til udleveringsstedet. Den voldsomme tilstrømning kom helt bag på kæmnerkontoret, der inden for et angivet tidsrum havde åbent for salget. Kvinder og mænd i hundredvis løb storm mod rådhuset, og i løbet af få øjeblikke var alt kaos med råb og skrig fra menneskemængden, hvor der blev puffet og slået med knytnæver. En dame besvimede og en mand fik sin hånd så stærkt læderet, at han måtte under lægehandling.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];