Annonce
Sport

Dansk selverkendelse: Tyskland var bare bedre

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Danmark åbnede U21-EM med nederlag til Tyskland, som på de fleste punkter var stærkere end danskerne.

Det blev langtfra den åbning på U21-EM, som det danske hold havde drømt om. 1-3 til Tyskland og en svær vej til en semifinaleplads.

Flere danske fejl blev kostbare i kampen, men de danske spillere mente også, at de havde været oppe mod et bedre hold.

- Det er skuffelsen, der fylder. Vi havde håbet på, at vi kunne gøre det bedre og få et bedre resultat. Men når vi kigger på kampen, må vi også konstatere, at det var en fortjent sejr til Tyskland. De var dygtigere end os, siger landstræner Niels Frederiksen.

- Skal man slå Tyskland til en U21-slutrunde, så skal man ramme topniveauet og ikke lave for store fejl, og det gjorde vi. Vi ramte ikke topniveauet, og vi lavede også for store fejl.

Jacob Bruun Larsen kendte det tyske hold godt fra sin dagligdag i tysk fodbold, og han var ikke så overrasket over tyskernes niveau.

- Vi havde forestillet os det anderledes, men vi må bare sige, at i anden halvleg spillede vi mod et bedre hold på mange, mange parametre, lyder det fra kantspilleren, som blev skiftet ud i anden halvleg.

- Jeg synes, vi spillede lidt for langsomt. De skulle bruge alt for få kræfter for at få kuglen. Det var lidt det modsatte, vi skulle. Vi løb meget forgæves. Så på den måde var de klogere end os. Det, synes jeg, er lidt frustrerende, tilføjer han.

FC Nordsjællands midtbanespiller Magnus Kofod Andersen var den største overraskelse i Danmarks startopstilling.

Han fik de første 70 minutter på banen og var ligesom holdkammeraterne skuffet over de fejl, som kostede dyrt. Men han mener også, at holdet kan rejse sig hurtigt.

- Vi er blevet enige om, at det er fair nok at være skuffet i aften, men det er en ny dag i morgen, og hvis vi skal have en chance for at komme i semifinalen, så kræver det, at alle får ryddet op, siger han.

Danmarks næste kamp er torsdag mod Østrig, som mandag slog Serbien 2-0.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce