Annonce
Kultur

Dansk selskab bag Oscar-nomineret kortfilm

M & M Productions har på 15 år præsteret at få fem kortfilm nomineret til en Oscar. I år sker det med en engelsksproget film, optaget i New York.

Selskabet M & M Productions, der hører hjemme på Amager, har endnu engang bevist, at når det gælder kortfilm, kan selskabet noget, som tager kegler i de rigtige kredse.

Det vil i denne sammenhæng sige de folk i det amerikanske filmakademi, som har noget at skulle have sagt, når det gælder Oscar-statuetterne.

Tirsdag kunne selskabet juble over en Oscar-nominering til kortfilmen "The New Tenants", som er lavet i samarbejde med et amerikansk selskab.

M & M blev stiftet i 1995 og kan nu bryste sig at have lavet fem kortfilm, som er blevet nomineret til en Oscar. En af dem, "Valgaften", blev belønnet med den fornemme statuette i 1999.

Kim Magnusson stiftede M & M Productions sammen med sin far, selskabets nuværende direktør, Tivi Magnusson. Han fortæller, at "The New Tenants" er optaget i New York.

- Med amerikanske skuespillere og en dansk instruktør, Joachim Back. Han bor i New York og har lavet mange reklamefilm derovre, men dette er hans første forsøg i fiktionsgenren, siger Kim Magnusson.

M & M Productions har faktisk lavet filmen én gang tidligere.

Bag manuskriptet står Anders Thomas Jensen, og da "De nye lejere" blev indspillet i 1996, omfattede rollelisten bl.a. Trine Dyrholm, Peter Gantzler og Ulrich Thomsen.

- Men de to film kan slet ikke sammenlignes. Den første varede syv minutter, og siden har vi udviklet idéen. Det er der kommet en ny kortfilm på 22 minutter ud af, forklarer Kim Magnusson.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce