Annonce
Erhverv

Dansk revisorfirma har løst opgaver for formodede svindlere

Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Ifølge Information og Finans har flere selskaber i et svindelnetværk været kunder ved samme revisorfirma.

Et lille revisorfirma fra København har haft forbindelser til en række selskaber, der er blevet anvendt til erkendt og formodet momssvindel.

Det skriver Information og Jyllands-Postens erhvervsmedie, Finans, som har samarbejdet om en kortlægning af sagen.

Kortlægningen har afdækket et netværk med 14 forretningsmænd, der via selskaber tilsammen har oparbejdet en gæld til den danske statskasse på over 800 millioner kroner i moms og skat.

Nu viser det sig, at mindst 33 selskaber, der har indgået i det formodede svindelnetværk, har været kunder hos Revisionsfirmaet Niels Ole Ellegaard. Det svarer til knap hver fjerde af de 138 selskaber i det kortlagte netværk.

Sagen vækker opsigt hos flere eksperter, som Information og Finans har talt med.

- Enten er revisoren bare meget uheldig, eller også har de kriminelle opfattet, at her er et svagt led i kontrolsystemet, siger Jakob Dedenroth Bernhoft, der er direktør i Revisorjura.dk.

Revisorer har ligesom eksempelvis banker og advokater en særlig forpligtelse til at indberette mistanke om økonomisk kriminalitet, skatteunddragelse, hvidvask eller terrorfinansiering til bagmandspolitiet (SØIK).

Det kræver blandet andet hvidvaskloven.

- Jeg vil håbe, at den her revisor har foretaget en del indberetninger til myndighederne, siger Lars Krull, der er seniorrådgiver ved Aalborg Universitet.

Det er imidlertid ikke tilfældet.

Revisor Hakan Keser, der er direktør i Revisionsfirmaet Niels Ole Ellegaard, oplyser, at firmaet kun har foretaget én indberetning til bagmandspolitiet - og det var i en anden sag.

Han afviser over for Information og Finans, at firmaet har gjort noget forkert.

- Vi har eksisteret i 25 år, og vi har på ingen måde svindlet, snydt nogen eller noget. Vi er kede af, at de her selskaber er blevet misbrugt. Hvis jeg havde kunnet stoppe det, så ville jeg have gjort det, siger Hakan Keser.

Ifølge Information og Finans er firmaet tidligere på måneden i en anden sag blevet politianmeldt af Erhvervsstyrelsen på baggrund af mistanke om "afgivelse af urigtige eller vildledende oplysninger" i forbindelse med stiftelse af 27 selskaber i 2018.

Hakan Keser ønsker ikke at udtale sig om politianmeldelsen, som han dog oplyser, han er uenig i.

/ritzau/

Annonce
Link til artikel hos Information
Link til artikel hos Finans
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce