x
Annonce
Indland

Dansk rejsearrangør oplever coronabekymring hos kunder

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Spies opfordrer coronabekymrede kunder til at følge Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Den globale spredning af coronavirus får flere til at holde igen med at rejse ud i verden eller booke billetter til den næste ferie.

Annonce

Det mærker man hos blandt andet Spies, der er en af Danmarks største rejsearrangører.

Ifølge kommunikationschef Lisbeth Nedergaard er der flere, som ringer ind med bekymringer i forhold til netop coronavirus.

- Al den medieomtale og de mange bekymringer, som folk har vist ude i medierne for både at rejse og tage på ferie, smitter jo af.

- Så vi oplever en bekymring blandt vores gæster.

- Men vi forholder os til Udenrigsministeriets rejsevejledninger, og der er stadig ingen ændringer i dem, fortæller Lisbeth Nedergaard.

Natten til torsdag blev den første dansker testet positiv for coronavirus.

Nogle timer efter opfordrede Sundhedsstyrelsen til at vente med at booke sin sommerferie, hvis man rejser til nogle af de steder, hvor der allerede er et udbrud af coronavirus.

Om det ene eller andet forhold har påvirket kundernes bekymring, har Lisbeth Nedergaard svært ved at sige. Hun kan kun opfordre kunderne til at følge de rejsevejledninger, som Udenrigsministeriet løbende opdaterer.

- Vi taler med alle dem, der ringer ind til os, og vi kan berolige dem med, at der ikke er nogen ændringer i rejsevejledningerne fra Udenrigsministeriet.

- Som vi ser det, er der derfor ikke nogen grund til at lade være med at tage af sted, siger Lisbeth Nedergaard.

Den dansker, der er blevet konstateret smittet med coronavirus, havde frem til mandag været på skiferie i det nordlige Italien.

I Europa har Italien været et af de hårdest ramte lande af coronavirus.

Coronavirusset har sin oprindelse i Kina. Derfra har det flyttet sig til i dag mere end 40 lande.

Globalt er et større femcifret antal personer blevet smittet med virusset. Det er kun få procent af de smittede, som er døde.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Nyt pressemøde om kontrolleret genåbning af Danmark - følg med direkte her

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce