Annonce
Sport

Dansk mester til tops i Frankrig

Lars Bak understregede torsdag, at det ikke er en tilfældighed, at han kører i den danske mestertrøje, da CSC-rytteren vandt første etape i et fransk løb.

Lars Bak noterede sig torsdag for en af karrierens største triumfer, da den danske mester strøg først over stregen på første etape af Tour de l'Avenir.

Rytterne skulle igennem 141 kilometer, der blev afviklet på en rundstrækning over 12 kilometer i Argen­tré-du-Plessis, og her var Team CSC klart dominerende i feltet, der består af talenter under 25 år. Lars Bak glædede sig da også over den succesfulde afslutning, der kom i hus, da han formåede at udnytte trætheden hos konkurrenterne i et udbrud på fem mand.

- Løbet bliver arrangeret af Tour de France-organisationen, så det var stort at stå på podiet og modtage den gule trøje som i Touren, siger Lars Bak til hjemmesiden Feltet.dk.

I Tour of Britain, hvor Team CSC ligeledes er repræsenteret, formåede Michael Blaudzun at holde fast i sin samlede andenplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Find sammen om plastik

Det er den helt rigtige person, regeringen har sat i spidsen for den del af klimapartnerskabet med erhvervslivet, der handler om cirkulær økonomi, affald og vand. Camilla Haustrup Hermansen, fjerde generation af den fynske industrifamilie Haustrup, har som medejer af og direktør i Plus Pack i det daglige hænderne dybt begravet i virkelighedens verden, hvor det handler om at genanvende så meget plastik som muligt i produktionen af ny plastik. Det skriver Camilla Haustrup Hermansen om i dag i sin erhvervsklumme her i avisen og betoner, hvor vigtigt det er for erhvervslivet at genanvende materialer i langt større omfang, end det sker i dag. Ikke kun plastik, men alle mulige materialer. Hendes særlige pointe er, at grøn energi, som alle nævner som det vigtigste til at indfri målet om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030, slet ikke er nok til at sikre målet. Det er pinedød nødvendigt, at virksomheder bliver meget bedre til at genanvende materialer som for eksempel plastik. Plus Pack, der fremstiller emballage af blandt andet plastik, er allerede nået langt på det felt. Netop når det handler om plastik, virker det uforståeligt, at der ikke i de 10 fynske kommuner er etableret en fælles strategi for, hvordan vi sorterer og genanvender plastik. I serien "Fra bord til jord", som avisen bragte for knap to måneder siden, afdækkede vi, hvordan der eksisterer flere forskellige ordninger omkring sortering af plastik. Og i øens største kommune, Odense, der i disse måneder er ved at indføre en ny affaldsordning, skal der slet ikke sorteres plastik. Der arbejdes på en fælles kommunal ordning, hvori indgår et eftersorteringsanlæg, men det har tilsyneladende lange udsigter og kan tage tre-fem år, inden den er en realitet. Opfordringen herfra er, at der sættes turbo på en fælles ordning. Fyn kunne blive et eksempel for resten af landet på, hvordan det kan gøres. Og skulle det betyde, at det bliver lidt dyrere at komme af med sit skrald, er det en pris, der er værd at betale.

Annonce