Annonce
Bagsiden

Dansk madpresse hylder det nye kropsideal: Bildækket

Stor begejstring blandt danske kokke og madanmeldere, da franske forskere i går afslørede, at en blegfed og multidellet krop er fremtiden

Glem alt om pære- eller æbleform, farkrop eller andre modediller inden for kropslig sundhed. Årelange studier fra det franske Michelin-institut for ernæring viser, at en kropsform omkranset af fedt- og luftfyldte bildæk i variende størrelser udgør det bedste værn mod for tidlig død.

- Fedt i små mængder er farligt, men når det optræder i oppustede, kropsomsluttende deller, udgør det en fysisk barriere for bakterier, der ganske enkelt ikke kan trænge ind i kroppen, forklarede Michael Ellis fra Michelin-instituttet, da han i går lancerede nyheden ved et arrangement på Hotel D'Angleterre i København for førende danske kokke og madanmeldere.

Annonce

Et tegn i tiden

Under seancen gik en bleg franskmand med en velproportioneret krop af flot svungne bildæk catwalk til stor begejstring for deltagerne, hvoraf flere, især fra anmelderkorpset, diskret havde fremhævet deres egne bildæk med stramtsiddende skjorter.

- Det nye sundhedsideal er et stærkt erotisk signal, som nærmest suger kvindelig opmærksomhed til sig. Bildækket giver associationer til en airbag og udstråler tryghed. Samtidig er de hvide og runde former en hyldest til den bløde livsstil, siger livsstilsekspert Karlkristjian Hansen-Jensen fra mad- og modebloggen karlkristjianblog.dk.

Hos en af kokkene var begejstringen næsten til at tage fat og gribe i:

Endelig fri for birkebark

- Det er det største øjeblik i mit professionelle liv. Det er den nyhed, jeg har ventet på i så mange år, udbrød en stærkt bevæget Rasmus Kofoed, chefkok på den københavnske restaurant Geranium.

- Nu behøver vi ikke længere skrælle bark af birketræer, malke myrer, eller koge suppe på ramsløg. Vi kan fylde gryderne med fløde og smør og give den fuld gas med drivende fed flæskesteg og kartofler med opbagt sovs.

Formanden for de danske madanmeldere, Morten Vilsbæk, har i øvrigt i forbindelse med lanceringen af det nye kropsideal taget navneforandring til Morten Bilsdæk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce