Annonce
Sport

Dansk koryfæ om Kanes NFL-drøm: Han skal tage anden hat på

Nikolay Doychinov/Ritzau Scanpix
Hvis Harry Kane skal have succes i NFL, skal han ændre sin mentale tilgang, mener Morten Andersen.

De seneste uger er der spillet to NFL-kampe på det spritnye Tottenham Hotspur Stadium i London.

Her har Tottenham-profilen Harry Kane ikke været på banen, men fodboldstjernen har en drøm om at spille i verdens bedste liga for amerikansk fodbold, når karrieren med den runde bold er slut.

Helt så ligetil er det dog ikke, påpeger den tidligere NFL-kicker Morten Andersen, der spillede i ligaen i 25 sæsoner frem til karrierestoppet i 2007.

- Jeg tror, han skal tage en anden hat på mentalt - og først og fremmest andet udstyr. Husk, at han er vant til at spille i shorts og t-shirt - ikke skulderbeskyttere og hjelm.

- Det ændrer tingene. Det kræver evner at ramme med den præcision, du skal kunne under stort pres med kort betænkningstid, siger Andersen ifølge det britiske medie Daily Mail.

Harry Kane er selv stor fan af NFL og har luftet tanken om at prøve sig af på samme position som Morten Andersen om "10 til 12 år".

- Det kan være svært at få bolden op i den rette bane. Jeg siger ikke, at Harry Kane ikke kan gøre det, og jeg synes ikke, det er latterligt, men før vi kan krone ham som den største kicker i verden, så skal vi nok lige overveje det, siger Andersen.

/ritzau/

Annonce
Daily Mails artikel om Morten Andersen og Harry Kane
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce