Annonce
Sport

Dansk kicker satser på ny chance i NFL efter smagsprøve

Kim Klement/Ritzau Scanpix
Phillip Andersen fik knap tre måneder i Tampa Bay Buccaneers. Nu håber han, at en ny klub hiver ham ind.

Det kom som en overraskelse for mange, da Phillip Andersens navn pludselig stod i et opslag om en ny spiller på Tampa Bay Buccaneers' Twitter-profil i 2019.

Den danske kicker skrev kontrakt med NFL-klubben i februar, men opholdet varede kun i knap tre måneder.

Nu håber han på en ny chance i verdens bedste liga for amerikansk fodbold, når han mandag deltager i en endags-træningslejr for kontraktløse spillere i Mobile, Alabama.

- Jeg sparker bare, og så må mine spark være så gode, som de kan være. De har ført mig hertil, så hvorfor skulle de ikke kunne føre mig det sidste stykke? spørger han retorisk.

Det var ved samme træningslejr - "Husted Kicking" - at talentspejdere fra Florida-klubben sidste år fik øjnene op for Andersen, der forinden havde spillet for det tyske hold Berlin Rebels.

Konkurrencen i Tampa Bay Buccaneers var hård, og i slutningen af april fik han en fyreseddel.

Men opholdet gav ham værdifuld erfaring. Særligt alt det, der foregår uden for banen i en topprofessionel klub, tager han med videre.

- Det tog mig ret lang tid at vænne mig til, for man vil jo ikke træde forkert over for nogen. Det er psykisk tærende at være der. Der er altid et pres og en sort sky over dig ved, at man kan blive fyret når som helst. Der er intet, der er sikkert, siger han.

Efter opholdet i Tampa Bay var der ifølge Phillip Andersen dialog mellem agenten og nogle NFL-klubber, men konkret blev det aldrig.

Han blev hængende i USA et stykke tid, men tog så hjem til Danmark, hvor han har trænet for at gøre sig klar til at gribe en ny chance.

- Jeg har en plan A, indtil den ikke fungerer. Så får jeg en ny plan A. Det er sådan, jeg lever.

- Hvis man vil spille i NFL, kan man ikke kun gå 80 eller 90 procent ind i det. Der bliver man nødt til at gå 120 procent ind i det, og det bliver jeg ved med, så længe det giver mening.

- Hvis de synes, jeg er fed, giver de mig et ring. Hvis de ikke synes, jeg er fed, giver de mig ikke et ring, konstaterer Andersen, der deler efternavn med den danske Hall of Fame-kicker, Morten Andersen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce