Annonce
Nordfyn

Dansk-japansk hædersaften for Tadao Chiba på Nordfyns Højskole

Den japanske ambassadør i Danmark Toshiro Suzuki (tv)dekorerede grundlæggeren af Nordfyns Højskole, Tadao Chiba med en fornem japansk orden. Nu fejrer højskolen ham også. Privatfoto

Bogense: Nordfyns Højskole har tætte bånd til Japan, og i sommer blev højskolens stifter, Tadao Chiba, hædret med "The Order of the Rising Sun", der er en meget fornem pris i Japan og gives af kejseren til personer, der har gjort en ekstraordinær indsats for at fremme Japan i omverdenen.

Chiba fik prisen for sit arbejde med at udvikle social velfærd i Japan og for at styrke forholdet mellem Japan og Danmark.

På Nordfyns Højskole fejrer man Tadao Chiba med en japansk kulturaften mandag 23. september kl. 18-21, hvor deltagerne får serveret japanske smagsprøver og japansk underholdning.

Programmet begynder kl. 18, og efter spisningen synger skolens elever et par japanske sange. Der er taler om Chibas betydning for forholdet imellem Japan og Danmark - og Tadao Chiba taler selv om "Hvordan startede det hele? Hvad har drevet mig igennem årene? Om baggrunden for højskolens kursus-virksomhed med Japan".

Aftenen er gratis for medlemmer af skolekredsen, andre kan købe billet via højskolens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Guldæggets rejse

Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce