Annonce
Erhverv

Dansk iværksætterfirma ansætter TV2-formand som ny topchef

Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix
Airhelp har ansat TV2-formand Jimmy Maymann som ny direktør. Han erstatter stifteren af selskabet.

Tirsdag kan det danske iværksætterfirma Airhelp løfte sløret for tilgangen af en prominent, ny topchef.

Ifølge Berlingske vil selskabet, der leverer services til flypassagerer, præsentere Jimmy Maymann som ny administrerende direktør.

- Jeg er lige så begejstret, som da jeg startede mit første selskab i 1995.

- Jeg har været med som investor, siden der ikke var nogen forretning, og hvis ikke jeg havde det, så havde jeg heller ikke sagt ja til jobbet.

- Men jeg har set udviklingen og kan se mulighederne, siger Jimmy Maymann til Berlingske.

Jimmy Maymann er blandt andet kendt for at være bestyrelsesformand i TV2.

Det seneste år har han også været bestyrelsesformand hos Airhelp. Men nu kommer han tættere på den daglige drift i sin rolle af direktør.

På direktørposten afløser han Henrik Zillmer, som også er stifter af Airhelp. Han overtager i stedet Jimmy Maymanns formandspost.

Airhelp har ved hjælp af kunstig intelligens opbygget en forretning, der hjælper med at hente erstatninger hjem til flypassagerer, som har været ude for forsinkelser eller aflysninger.

Ifølge Berlingske har Airhelp mere end 750 ansatte fordelt på 35 lande. Firmaet blev etableret i 2013.

Ud over sine forskellige bestyrelsesposter har Jimmy Maymann gennem årene selv prøvet kræfter med tilværelsen som både iværksætter og direktør.

I 2011 solgte han eksempelvis videoplatformen GoViral til den amerikanske medievirksomhed AOL. Dengang fulgte Jimmy Maymann med til AOL, hvor han i flere år havde en ledende stilling i selskabet.

Højdepunktet nåede han i årene 2012-2015, hvor han var administrerende direktør for onlinemediet Huffington Post, som AOL overtog i 2011.

Efter flere år i udlandet er han nu vendt hjem til Danmark med sin familie.

/ritzau/

Annonce
Link til artikel hos Berlingske
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce