Annonce
Erhverv

Dansk Industri: Tre spor er vigtigere nu end lavere brotakster

  • Dansk Industris fynske formand kalder det tredje spor på den fynske motorvej for den vigtigste sag for erhvervslivet lige nu.
  • Han kritiserer timingen af nedsættelsen af den nationale storebæltskomité: Lavere takster på bæltet er ikke så vigtigt som det tredje spor.
Annonce

Den vigtigste opgave for Fyn lige nu er etableringen af det tredje spor på motorvejen hen over Fyn. Det mener formanden for Dansk Industris fynske afdeling, Poul Strandmark, direktør i Odense-virksomheden Bluepack.

På DI Fyns erhvervstræf i Odeon i Odense torsdag formiddag sagde Poul Strandmark i sin åbningstale:

- Vores gods og medarbejdere sidder i daglig kø på den fynske motorvej. Og prognoser og fremskrivning af udviklíngen i trafikken på den vestfynske motorvej viser, at trafikmængden stiger med mindst fire procent om året. Det betyder, at belastningsgraden om blot få år vil blive et mega problem.

- Hvis der ikke sker handling nu, vil hele Fyn miste konkurrencekraft, slog Poul Strandmark fast.

Han takkede de fynske borgmestre for at stå sammen og sætte spot på problemet - til gengæld kritiserede han timingen af nedsættelsen af den nationale storebæltskomité, der arbejder for en nedsættelse af broafgiften.

- Det er fint med en lavere afgift over Storebælt, men timingen med at sætte fokus på dette er forkert. Den vigtigste infrastruktur-opgave for erhvervslivet på Fyn lige nu er E20 udvidelsen med det tredje spor, understregede han.

Han opfordrede de 18 fynske folketingsmedlemmer til "at være fremme i skoene" og samlet kæmpe for Fyns interesser i sagen, som også er et nationalt anliggende, fordi motorvejen over Fyn er en vital del af hele landets infrastruktur.

Hvad de fynske politikere kan og vil gøre, bliver Poul Strandmark og erhvervslederne måske klogere på i løbet af dagen, hvor der er indlæg fra to fynske ministre, Mai Mercaco (K) og Lars Christian Lilleholt (V).

Desuden deltager tre andre folketingspolitikere og otte fynske borgmestre i DI's erhvervstræf, der slutter ved middagstid torsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce