Annonce
Faaborg-Midtfyn

Dansk håndværk er hele tiden i højsædet

Møbelpolstrer Bo Thuelund har netop holdt flyttedag fra lokalerne på Gartnervænget og til Langagergyden 2 i Nr. Lyndelse, hvor han er ved at komme i orden. Ét af Bo Thuelunds yndlingsudtryk er "Vi gør os umage", og det ægte håndværk er en meget vigtig dimension.

Møbel- og autopolstrer holder flyttedag til Langagergyden 2 i Nr. Lyndelse

Annonce

I lidt over sytten år har Bo Thuelund drevet møbelpolstervirksomhed, og det har indtil for kort tid siden været fra Gartnervænget 8 i Nr. Søby.

Men nu er aktiviteterne flyttet til fire gange så store lokaler i det tidligere jobcenter i gammel Årslev Kommune. Det er på adressen Langagergyden 2 i Nr. Lyndelse, og her er der 375 kvm.

- Det er gået godt i alle årene, fortæller Bo Thuelund, der i de seneste fem-seks år har udvidet medarbejderstaben fra kun at tælle ham selv og til, at der er godt otte på værkstedet.

Blandt dem er en lærling, Thea Neumann, og Bo Thuelund sætter en stor ære i at få uddannet nogle flere til at kunne stå for det ædle håndværk det er at kunne ombetrække møbler og stå for autopolstring. Han har desuden det fine hverv som såkaldt skuemester på Skive Tekniske Skole, hvor han er med til at bedømme svendeprøver.

Annonce

Godt gammelt værktøj

Ellers hedder medarbejderne Ulla Paamand, Kirsten Hansen og Guido Krohn, der alle er svende, og desuden kan man møde Kim Larsen, David Q. samt Mike Olsen, der for tiden er i praktik.

Bo Thuelund begyndte i sin tid for sig selv, kun udstyret med sin fars gamle værktøj og en god fornemmelse for, at det var den rigtige beslutning.

Det skulle det også vise sig at være, og der er blandt meget andet blevet ombetrukket møbler til restauranter og ordnet betræk i specielle biler.

Møbelpolstreren lægger hele tiden vægt på at levere kvalitet af højeste standard, og er gennem årene tit stødt på dårligt håndværk i tidligere polstringer.

På værkstedet arbejder de med designermøbler, gammeldags møbler og blandt andet en Chesterfield-sofa bygget op fra bunden.

- Vi arbejder i kærnelæder, hvor vi blandt andet skærer stropper til hylder, og det har vi lige købt en ny maskine til, fortæller han.

I de nye lokaler kan man køre ind med en handicapbus, hvilket er praktisk, og der udføres også opgaver for kommunens ergoterapeuter. Der laves ompolstring for OUH, hvilket er et stort emne på værkstedet

Bil-opgaverne er blevet en vigtig niche, hvor der har været specialopgaver, og når Bo Thuelund og Co. inviterer til Åbent hus i de nye lokaler fredag den 3. juni klokken 9-14, er der blandt andet en meget flot indrettet bil.

Man kan også se møbler, der er gjort i stand, og man kan besigtige lokalerne på Langagergyden 2 i Nr. Lyndelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce