Annonce
Sport

Dansk golfspiller kravler op i topfeltet i Paris

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Joachim B. Hansen holdt sig til i toppen, mens unge Nicolai Højgaard glider tilbage efter anden runde i Paris.

Den danske golfspiller Joachim B. Hansen endte blandt de bedste efter anden runde af golfturneringen Open de Paris.

Danskeren er på en femteplads, hvor han er seks slag under par.

Stortalentet Nicolai Højgaard, som efter første runde lå blandt de bedste, faldt 41 pladser tilbage efter dagens runde. Han er samlet et enkelt slag over par, hvilket placerer ham på en delt 47.-plads.

Joachim B. Hansen var hverken værre eller bedre end i første runde, da han på golfbanen i Paris igen gik de 18 huller i 68 slag, hvilket er tre slag under par.

I anden runde kunne danskeren notere sig for fem birdies og kun en enkelt bogey. Danskerens stabile niveau sendte ham otte pladser frem i forhold til torsdagens placering, hvor han endte på en delt 13.-plads.

Der er stadig et stykke vej op til førstepladsen, som deles af belgieren Nicolas Colsaerts og sydafrikaneren George Coetzee. De er begge ni slag under par.

Kun to danskere er dermed videre til weekendens finalerunder, da hverken Søren Kjeldsen eller Thomas Bjørn klarede cuttet. Kjeldsen var den bedste af de to, da han endte fire slag over par, mens Thomas Bjørn sluttede turneringen ni slag over par.

Højgaard brugte i første runde blot 67 slag på de 18 huller, mens han i anden runde skulle bruge hele 76 slag for at gennemføre. Den 18-årige dansker fik en svær start, da han på første hul tegnede sig for en triple-bogey.

Nicolai Højgaard blev sidste år kåret til Årets Fund i dansk idræt, og i denne sæson er han så småt begyndt at udfordre topspillerne på European Tour.

I september blev han nummer to i KLM Open i Holland.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce