Annonce
Sport

Dansk golfspiller ender uden for top-10 i PGA-turnering

Orlando Ramirez/Ritzau Scanpix
Sebastian Cappelen endte på en 21.-plads i PGA-turnering i Californien, hvor han ellers havde lagt stærkt ud.

Den danske golfspiller Sebastian Cappelen ryger ud af top-10 i sidste runde af PGA-turnering i Californien.

Cappelen gik sidste og fjerde runde af turneringen Farmers Insurance Open i to slag over par.

Dermed ender han på en delt 21.-plads i turneringen, der afholdes i San Diego.

Det så ellers lyst ud for Cappelen, da han efter første runde lagde sig på en delt førsteplads over flere af golfens topnavne. Han gik første runde i seks slag under par, hvilket gav ham den flotte startplacering.

Men i både anden og tredje runde kunne kan ikke holde den flotte form. Han gik begge runder i et slag under par, hvilket dog var tilstrækkeligt for at holde en plads blandt de bedste ti i turneringen.

Men natten til mandag dansk tid blev det til tre birdies og fem bogeys for danskeren.

Cappelen ender med et samlet resultat i turneringen på seks slag under par.

Australske Marc Leishman vandt turneringen med et samlet resultat på 15 slag under par.

Cappelen sluttede i forrige uge på en delt sjetteplads i en PGA-turnering, der også blev spillet i Californien.

Det var hans første placering blandt de ti øverste på PGA-touren og indbragte cirka 1,5 millioner kroner i præmiepenge.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce