Annonce
Sport

Dansk golfkomet misser triumf i Amsterdam

Paul Ellis/Ritzau Scanpix
18-årige Nicolai Højgaard var oppe på førstepladsen på sidstedagen af KLM Open, men gik glip af sejren.

Golftalentet Nicolai Højgaard missede søndag karrierens med afstand største triumf i Holland.

Den 18-årige dansker sluttede på andenpladsen ved KLM Open i Amsterdam på European Tour.

Spanske Sergio García tog sejren med sammenlagt 270 slag for de fire turneringsdage, hvilket var et enkelt slag bedre end Højgaard.

Den danske teenager indledte søndagen to slag bag de to førende, Garcia og engelske Callum Shinkwin.

Det lykkedes danskeren at kæmpe sig op på siden af Garcia, da han på hul 14 puttede sin anden birdie i træk og den femte for dagen.

- Det var en speciel dag. Jeg kom ud og følte mig sikker på banen, og jeg fik en god start.

- Det var sjovt. Det er det her, jeg spiller for, og det her er forhåbentlig et skridt på vejen til noget rigtig stort.

- Jeg er stolt, og jeg er sikker på, at jeg kommer til at vinde efter i dag. Jeg er superglad, siger Nicolai Højgaard i et interview med TV3 Sport.

Forud for turneringen i Amsterdam var det aldrig lykkedes den unge dansker at klare cuttet til finalerunderne på European Tour.

Hans hidtil bedste placering kom for nylig i Hamburg, hvor han blev nummer 71.

Nicolai Højgaard virkede på ingen måde tynget af pludselig at kæmpe med om sejren.

Desværre for den danske teenager missede han et put for par på hul 16 og indkasserede en bogey.

Da Sergio Garcia samtidig lavede en birdie på hul 15, så havde Nicolai Højgaard pludselig to slag op til førstepladsen og førstepræmien på 2,5 millioner kroner.

Garcia lavede endnu en birdie på hul 16, og det lignede afgørelsen, da Højgaard samtidig måtte nøjes med par på hul 17. Med tre slag mellem de to spillere skulle der ske et lille mirakel, og det kom ikke.

Godt nok lavede spanieren en bogey på det næstsidste hul, men Garcia havde fortsat et hul på to slag til danskeren.

Højgaard sluttede af med en birdie på hul 18, og så var der blot et slag op til Garcia, der dog ikke fejlede, da han sluttede KLM Open af med at lukke hul 18 i par.

Med sejren i Amsterdam har 39-årige Sergio García nu vundet 16 turneringer på European Tour.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Badmintonforbund er begejstret for Odense

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce