Annonce
Sport

Dansk golf-overraskelse: Det var næsten fejlfrit

René Schütze/Ritzau Scanpix
Martin Simonsen undveg det store danske mandefald i Made in Denmark og er nummer 11 før finalerunderne.

Golfspilleren Martin Simonsen er det bedste danske bud på en topplacering ved Made in Denmark i Himmerland.

Mens flere af de største danske stjerner missede cuttet og er ude af turneringen før weekendens to finalerunder, så imponerede den 27-årige nordjyde.

Fredagens runde i delvis regn og blæst endte med en runde i 68 slag - tre under par. Simonsen indtager en delt 11.-plads efter de to første turneringsdage - fem slag fra den førende, østrigeren Matthias Schwab.

- Jeg vil gerne stå som bedste dansker på søndag, men lige nu skal jeg bare ud at spille. Vi er jo kun halvvejs.

- Jeg havde en dobbeltbogey, men bortset fra det spillede jeg næsten fejlfrit, siger Martin Simonsen.

Allerede torsdag gjorde han opmærksom på sig selv med et hole-in-one på hul 16.

Normalt optræder turneringens bedste dansker ikke på European Tour, men på den lavere rangerede Challenge Tour.

Det gode spil og den fine placering kombineret med det store danske mandefald kan betyde, at mange tilskuere vil følge ham rundt på banen lørdag. Han føler dog ikke det store pres.

- Hvis jeg først begynder at tænke fremad og "hvad nu hvis, jeg laver en god runde lørdag", så går det galt, siger han.

Den fire år ældre Jeff Winther var fredagens bedste dansker med en runde i 67 slag - fire under banens par. Det bringer sjællænderen op på en delt 21.-plads - seks slag fra førstepladsen.

Forsigtighed var vejen frem for Winther, der ikke ville ende ude i rough-områderne med vildt voksende græs.

- Udgangspunktet var bare at overleve i morges. Det virkede ret godt for mig at have så lave forventninger som muligt og undgå bogeys, siger Jeff Winther.

- Jo flere pars, jo bedre. Så kom der også et par birdies en gang imellem. Men jeg holdte mig ude af det helt tykke rough, og det var vejen frem, siger han.

Winther, der har spillet fast på European Tour siden 2016, har aldrig vundet en turnering på Europas fornemmeste golftour.

Hans fokus bliver i weekenden på at holde fast i sit spil efter en knap så god første runde torsdag i 73 slag - to over par.

- Jeg skal prøve at fortsætte det gode spil. Jeg havde lidt knas med putteren torsdag. Det var derfor, jeg gik to over par. Jeg spillede ellers godt, men i dag skinnede putteren igennem, siger han.

Med profiler som Lucas Bjerregaard, Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen ude af turneringen er 2019 det år, hvor det færreste antal danskere har klaret cuttet til finalerunderne i Made in Denmark.

Blot fem af de 16 deltagende er videre til weekendens runder.

Ud over Jeff Winther og Martin Simonsen er det Lasse Jensen, Mathias Gladbjerg og Morten Ørum Madsen. Bortset fra Winther spiller de alle i øjeblikket på et lavere niveau end European Tour.

De forudgående år har minimum otte danskere klaret cuttet i turneringen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce