Annonce
Odense

Dansk forening sætter Vollsmose på spil

Den Danske Forening laver familiespil om voldtægter og overfald i Vollsmose.

Annonce

"Sommerens spændende spil for hele familien."

Det lyder meget uskyldigt, men spillet er udgivet af Den Danske Forening, hedder "Voldsmosespillet", og det handler om at gennemføre - eller rettere overleve - et besøg i den odenseanske bydel.

Undervejs oplever spillerne blandt andet at få tæsk af en gruppe indvandrere, overvære en voldtægt og se en kvinde få halsen skåret over.

Odense Kommune undersøger nu mulighederne for en retssag, da kommunen mener, at spillet er forhånende.

Hos Den Danske Forening kan formand Harry Vinter ikke forstå kritikken. Han beskriver brætspillet som "en blanding af underholdning og alvor".

- Vi har lavet utallige rapporter om befolkningstilvæksten i Den Tredje Verden og dens ulyksalige konsekvenser for vores lille land. Men dem er der ingen, der gider at læse. Vil man vække opmærksomhed, skal man lave lidt pop, siger han til Danmarks Radio og fortsætter:

- Alle, der læser avis, ved jo, at episoderne i spillet sker i virkeligheden i ghettoerne, siger Harry Vinter og tilføjer, at en jurist har gransket spillet og ikke fundet det i strid med dansk lovgivning.

Den oplysning er de ikke helt enige i hos Vollsmose-sekretariatet i Odense Kommune. Leder Kay Jokil beskriver brætspillet som rystende.

- Jeg har ufattelig svært ved at forstå, at sådan noget skulle være en blanding af sjov og alvor. Der er tale om, at man mistænkeliggører en hel befolkningsgruppe, og det er helt uanstændigt, siger Kay Jokil til Radio 3.

- Man kan absolut ikke lære noget af dette spil. Nu er vi ved at undersøge, om der er grundlag for et retsligt efterspil, men det har vi ikke fået afklaret endnu.

Nu skal jurister i kommunen så vurdere, om brætspillet kommer i konflikt med racisme-paragraffen, og om der er basis for en politianmeldelse mod Den Danske Forening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Assens

Restaurantejer beder om forståelse: Gæster skrider og er sure over at skulle bære mundbind

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Annonce