Annonce
Nordfyn

Dansk Folkehjælp: - Vi risikerer ikke at kunne hjælpe alle

Hos Dansk Folkehjælp er fornemmelsen, at der som følge af corona er kommet en gruppe af ny-fattige, der har brug for julehjælp. Arkivfoto: Joan Karlsen
Sidste år hjalp Dansk Folkehjælp 74 mennesker, primært enlige forsørgere, med at klare sig gennem julen på Nordfyn. I år vil behovet være endnu større.
Annonce

Nordfyn: Dansk Folkehjælp er den største formidler af julehjælp til fattige og udsatte børnefamilier. Sidste år hjalp organisationen 74 nordfynske familier med at komme helskindet gennem højtiden.

I år er Klaus Nørlem, generalsekretør hos Dansk Folkehælp, bekymret for, om det lykkes at hjælpe alle. På nuværende tidspunkt er der allerede 58, som har søgt. Et påfaldende højt tal sammenlignet med samme tidspunkt tidligere år og med tanke på, at ansøgningsfristen først udløber til december.


Vi har i år oplevet, at ansøgertallet er steget markant til flere af vores hjælpeinitiativer, og derfor har vi også en trist forventning om, at endnu flere børnefamilier i år vil søge om julehjælp end tidligere.

Klaus Nørlem, generalsekretør hos Dansk Folkehælp


- Vi har i år oplevet, at ansøgertallet er steget markant til flere af vores hjælpeinitiativer, og derfor har vi også en trist forventning om, at endnu flere børnefamilier i år vil søge om julehjælp end tidligere.

- Vi ved, at corona-pandemien og særligt nedlukningen har været ekstra svær for udsatte og fattige børnefamilier, der typisk er omgivet af mere komplekse hverdage, der ud over fattigdom kan være præget af sociale udfordringer. Samtidig kan pandemien også have medført en mindre gruppe af ny-fattige i Danmark, som for første gang er i en situation, hvor behovet for julehjælp er til stede, siger Klaus Nørlem.

Sidste år var 9 ud af 10, som søgte på Nordfyn, enlige kvinder på overførselsindkomst med typisk et-to børn.

Sådan hjælper eller søger du

Dansk Folkehjælp samler også i år penge ind til julehjælp til fattige og udsatte familier.

Modtagerne af julehjælpen skal være enlige forsørgere på overførselsindkomst og have hjemmeboende børn under 18 år. For at sikre, at kriterierne opfyldes, skal alle modtagere godkendes af deres bopælskommuner.

Der er flere muligheder for at bidrage til julehjælpen:

  • Det kan ske via hjemmesiden Folkehjaelp.dk
  • Man kan indbetale et beløb via Mobile Pay til 13 221.
  • Man kan sende en SMS til 1999 og støtte med 150 kroner. Man skal skrive: ”julegave”.
  • Bankoverførsel på  reg. nr. 5301, konto 0000 333 666. Her skal man mærke sit bidrag: ”Julegave”.

Julehjælpen har en samlet værdi af kr. 1500 pr. familie: Julemad og kolonialvarer til en værdi af 500 kroner samt et gavekort til indkøb af gaver til familiens børn til en samlet værdi af 1000 kr.

De, der ønsker at søge om julehjælp i år, har muligheden fra søndag 1. november. Sidste frist er mandag 30. november. Julehjælp fra Dansk Folkehjælp 2020 kan søges via dette link: https://ansogning.folkehjaelp.dk/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynsk professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Fyn For abonnenter

Mødre til kræftramte børn støtter hinanden og kæmper for behandling på OUH: Børnene får lov at have en barndom

Annonce