Annonce
Sport

Dansk damedouble taber højdramatisk finale i Indonesien

Adek Berry/Ritzau Scanpix
Maiken Fruergaard og Sara Thygesen tabte i tre tætte sæt til hjemmebanefavoritter i Indonesia Masters.

Badmintonduoen Maiken Fruergaard og Sara Thygesen har leveret topresultater gennem hele ugen i Indonesia Masters. Men i finalen mødte de deres overkvinder.

Indoneserne Apriyani Rahayu og Greysia Polii blev båret frem af hjemmepublikummet i Jakarta og vandt 18-21, 21-11, 23-21.

Kampen blev afgjort efter en højdramatisk afslutning, hvor danskerne misbrugte to matchbolde.

Alligevel kan Fruergaard og Thygesen kigge tilbage på en stor uge og se frem til et spring på verdensranglisten, hvor de før turneringen lå nummer 30.

Den danske damedouble havde vundet fire kampe i den indonesiske turnering for at nå frem til finalen, og heriblandt var et par gedigne overraskelser.

I anden runde slog de det andenseedede japanske par, Yuki Fukushima og Sayaka Hirota. Og i semifinalen vandt de over de forsvarende olympiske mestre, Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi fra Japan.

I søndagens finale var danskerne igen undertippede mod verdensranglistens nummer otte, og Fruergaard og Thygesen havde tabt alle de fem foregående møder med indoneserne.

Men Rahayu og Polii virkede en anelse tynget af forventningspresset foran de indonesiske tilskuere. I kampens begyndelse spillede de nervøst og begik en række uprovokerede fejl.

Danskerne kom på 6-2, og med stor selvtillid og aggressivt spil kom lidt de senere foran 11-5.

De missede en oplagt chance for at komme på 16-10, og få minutter senere udlignede indoneserne til 16-16. Men som i de foregående kampe holdt danskerne nerverne i ro og vandt et tæt første sæt.

Den danske double kom halvskidt fra start i andet sæt, men et indonesisk ketsjerskifte midt i en duel reducerede forspringet til 4-5.

Fejlene kom hyppigere fra danskernes side, men Fruergaard og Thygesen tog det hver gang med et smil og gjorde sig klar til næste duel.

Det gode humør var dog ikke nok til at true Rahayu og Polii, som udnyttede de danske fejl og vandt andet sæt i sikker stil.

Indoneserne kom nemmere til deres point, mens Fruergaard og Thygesen skulle arbejde hårdt for at afgøre duellerne i tredje sæt.

Rahayu og Polii samlede det meste op og kom foran 5-2 og 8-5 og var ofte et lille skridt foran.

Konditionen kom for alvor på prøve i de mange opslidende dueller, og indoneserne så ud til at styre mod sejren foran 18-15.

Men igen viste danskerne stor mental styrke og spillede sig frem til to matchbolde, men indoneserne trykkede danskerne i bund, og efter 80 minutters badminton endte det alligevel med indonesisk sejr.

Indonesia Masters er en Super 500-turnering og rangerer på World Tourens niveau 4. Det er niveauet lige under eksempelvis Denmark Open og Malaysia Open.

/ritzau/

Annonce
Adek Berry/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod hende

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce