Annonce
Sport

Dansk cykelkomet bidrager til sejr i sin profdebut

Kasper Asgreen vandt i efteråret U23-EM i enkeltstart. Nu er han nyprofessionel på storholdet Quick-Step.

Kasper Asgreen var sammen med Michael Mørkøv med til at køre Quick-Step-holdet frem til sejren i Scheldeprijs.

Den danske cykelrytter Kasper Asgreen har fået en fin start på tilværelsen som professionel på storholdet Quick-Step.

I sin debut var Asgreen onsdag eftermiddag med til at hjælpe sin hollandske holdkammerat Fabio Jakobsen til en sejr i det traditionsrige endagsløb Scheldeprijs i Belgien.

Asgreen er forsvarende europamester i enkeltstart for U23-ryttere, og med sine evner som temporytter blev han af sit nye hold sat frem i front som arbejdsmand, da løbet gik ind på de sidste 25 kilometer.

Han var med til at køre udbrud ind og holde sammen på feltet, så det hele endte i den massespurt, som Quick-Step havde sat næsen op efter.

Her var en anden dansker Michael Mørkøv med til at køre spurtstærke Fabio Jakobsen i stilling til hollænderens anden sejr i denne sæson.

Løbet fik i øvrigt et lidt usædvanligt forløb, fordi arrangørerne undervejs smed omkring 35 ryttere ud, fordi de havde kørt over en jernbaneoverskæring, selv om advarselslyset blinkede rødt.

Blandt de diskvalificerede var danske Lars Bak og flere favoritter i form Dylan Groenewegen og Arnaud Demare.

Kasper Asgreen sad i den forreste gruppe og slap over sporet, inden alarmen begyndte at bimle.

Han skal efter planen i aktion igen i næste uge i De Brabantse Pijl, der er endnu et belgisk endagsløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce