Annonce
Sport

Dansk cykelkomet bidrager til sejr i sin profdebut

Kasper Asgreen vandt i efteråret U23-EM i enkeltstart. Nu er han nyprofessionel på storholdet Quick-Step.

Kasper Asgreen var sammen med Michael Mørkøv med til at køre Quick-Step-holdet frem til sejren i Scheldeprijs.

Den danske cykelrytter Kasper Asgreen har fået en fin start på tilværelsen som professionel på storholdet Quick-Step.

I sin debut var Asgreen onsdag eftermiddag med til at hjælpe sin hollandske holdkammerat Fabio Jakobsen til en sejr i det traditionsrige endagsløb Scheldeprijs i Belgien.

Asgreen er forsvarende europamester i enkeltstart for U23-ryttere, og med sine evner som temporytter blev han af sit nye hold sat frem i front som arbejdsmand, da løbet gik ind på de sidste 25 kilometer.

Han var med til at køre udbrud ind og holde sammen på feltet, så det hele endte i den massespurt, som Quick-Step havde sat næsen op efter.

Her var en anden dansker Michael Mørkøv med til at køre spurtstærke Fabio Jakobsen i stilling til hollænderens anden sejr i denne sæson.

Løbet fik i øvrigt et lidt usædvanligt forløb, fordi arrangørerne undervejs smed omkring 35 ryttere ud, fordi de havde kørt over en jernbaneoverskæring, selv om advarselslyset blinkede rødt.

Blandt de diskvalificerede var danske Lars Bak og flere favoritter i form Dylan Groenewegen og Arnaud Demare.

Kasper Asgreen sad i den forreste gruppe og slap over sporet, inden alarmen begyndte at bimle.

Han skal efter planen i aktion igen i næste uge i De Brabantse Pijl, der er endnu et belgisk endagsløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce