x
Annonce
Sport

Dansk banekvartet slår verdensrekord for anden gang

Odd Andersen/Ritzau Scanpix
4000-meterholdet overgik sig selv og er klar til torsdagens VM-finale med endnu en verdensrekordtid.

For anden gang på få timer har det danske hold i 4000 meter holdforfølgelsesløb slået verdensrekorden ved VM i banecykling.

Annonce

Efter at have kappet næsten halvandet sekund af den hidtidige rekord i det indledende løb, overgik den danske kvartet sig selv onsdag aften.

Med tiden 3 minutter og 46,203 sekunder klippede holdet yderligere godt tre tiendedele af et sekund af dets egen rekord, som altså blot var få timer gammel.

Kvartetten, der består af Lasse Norman Hansen, Rasmus Lund Pedersen, Julius Johansen og Frederik Rodenberg Madsen, understregede dermed, hvorfor 4000-meterholdet hører til Danmarks største medaljehåb ved sommerens OL.

Den nye rekord blev sat i en drabelig duel med Italien om en plads i VM-finalen.

Italienerne satte Danmark under hårdt pres på den sidste kilometer og kom selv i mål i en tid, der var hurtigere end den verdensrekordtid, Danmark satte i indledende heat.

I slutfasen måtte Frederik Rodenberg Madsen mobilisere alle sine kræfter for at holde Italien på afstand. Han måtte slå ud før tid og lade Lasse Norman føre danskerne over stregen, og det rakte akkurat til at sikre sejren.

I torsdagens finale skal Danmark op imod New Zealand, der skaffede sig adgang til guldduellen ved at besejre Frankrig. Newzealændernes tid var knap 1,3 sekunder langsommere end den danske.

Til gengæld var den mere end et sekund hurtigere, end den tid New Zealand selv satte i den indledende kvalifikation.

Italien kan trøste sig med, at den ellers imponerende tid rækker til en plads i torsdagens bronzeduel mod Australien, der blev noteret for fjerdebedste tid i runden.

Med finalebilletten er det danske hold sikker på at forbedre udbyttet fra sidste års VM, hvor det blev til en bronzemedalje.

Ligesom de danske ryttere satte Holland to gange verdensrekord onsdag på sin vej mod guldmedaljer i disciplinen holdsprint.

VM afholdes i Velodrom i Berlin fra onsdag til søndag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Ikke alle skoler og daginstitutioner åbner efter påske

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce