Annonce
Odense

Dansetrin i butikken: Børn spiller og danser med populært videospil

Der blev kridtet dansesko, da Bilka afholdt det helt store Fortnite-event onsdag eftermiddag. I midten ses vinderen af første dansekonkurrence, Chaima Ferraz Foto: Nils Svalebøg

Det er vinterferie, og Bilka har endnu engang gjort butikken attraktiv for børnefamilier. Denne gang er der indbudt til spil i virtual reality, quizzer og dansekonkurrence. Alt sammen under samme tema, det verdensomspændende spilfænomen, Fortnite.

Fra man kommer ind af svingdøren til Bilka i Odense, kan man høre, at noget ikke er helt, som det plejer.

Går man rundt om hjørnet, ind i selve butikken, møder man en mur af mennesker med filmende telefoner i vejret. Og inde bag denne menneskebarriere, finder vi dagens små hovedpersoner, piger og drenge side om side, i færd med at danse, quizze og spille i virtual reality.

Det handler om det kendte videospil, Fortnite, og her fra klokken 12 til 16 er der fuld skrue på alt, hvad Fortnite indebærer.

Mellem indgangen og de første kasselinjer danser de helt unge Fortnite-spillere med på trinene, som det verdensberømte videospil har populariseret. Og for hver ny dans skifter tonerne.

Første konkurrence er ved at danse på sidste vers, og den første vinder skal kåres. Det bliver 10-årige Chaima Ferraz, der løber med sejren og nyt sengetøj som præmie.

- Jeg synes, det er sjovt at danse. Jeg har danset de her danse derhjemme før, så jeg tænkte bare at prøve at være med for sjov. Det var fedt, at jeg gik hen og vandt, fortæller den smilende vinder.

Annonce

Fortnite-fænomenet

Hvis du selv har børn, børnebørn eller arbejder med børn i din hverdag, har du med sikkerhed hørt navnet Fortnite.Fortnite er et gratis computerspil, der siden sin lancering i 2017 har taget verden med storm. Spillet låner byggeelementerne fra spillet Minecraft og skydespilselementerne fra spillet Counter-Strike til at skabe en populær pakke.

Selvom spillet er gratis, tjener firmaet bag penge på at sælge eksklusive kostumer og danse, som spilfiguren herefter kan anvende. Disse er ofte tidsbegrænset og giver en vis prestige mellem spillerne. Alene i maj 2018 lød omsætningen, ifølge DR, på over to milliarder kroner.

Spillet har pr. dags dato over 200 millioner spillere på verdensplan.

Til de børn, der enten var blevet trætte af at danse eller kom for selve spillet, var der også sat virtual reality headsets up til et spil Fortnite. Foto: Nils Svalebøg
Dansegulvet i Bilka var klokken 13.00 nok det mest befolkede dansegulv i byen i det tidsrum. Foto: Nils Svalebøg

Bilka som familieudflugt

De mange fremmødte børnefamilier glæder særligt én person i butikken, afdelingsleder for Bilka Odense, Linda Vessel.

- Vi får lov til at holde nogle lidt anderledes events i butikken og give vores kunder nogle nye og spændende indtryk. Og det her er bevis for, at det ikke kun er dovne børn, der spiller, siger afdelingslederen og nikker mod de dansende børn. Ifølge hende er Fortnite-eventen i Odense indtil videre det mest besøgte på turen rundt i Danmark.

Linda Vessel mener, at det at bidrage til vinterferiens familiearrangementer er lige så vigtigt for Bilka som gode tilbud.

Mange af børnene skulle også sætte deres Fortnite-viden på spil ved den opstillede quiz-stander. Foto: Nils Svalebøg

Det samlende spilunivers

Mens køen til quizskærmene og virtual reality-standerne vokser, har en enkelt mand mere travlt end børnenes fødder.

Danny Røgind fra Sports Gaming er tovholder på dagens store Fortnite-begivenhed. Han og resten af Sports Gaming har før samarbejdet med Bilka i forbindelse med blandt andet FIFA-arrangementer, men der er stor forskel på, hvad FIFA og Fortnite giver de besøgende af muligheder.

- Den helt afgørende faktor er, at FIFA primært henvender sig til en mindre gruppe drenge, hvor Fortnite er et helt univers, der rækker ud over spillet. Næsten Disney-agtige karakterer, diverse klenodier fra spillet og naturligvis dansene. Det er med til at tale til den brede barnealder - også på tværs af kønnene, fortæller Danny Røgind.

Han mener også, at den centrale dansekonkurrence gør spillet mere appellerende. Og det kan man se denne onsdag, hvor mange piger er kommet blot for at danse.

Hvor tidligere FIFA-events har samlet omkring 150 mennesker inklusiv tilskuerne, regner Sports Gaming med, at omkring 1000 deltagere til Fortnite-touren.

I dagens anledning var det ikke svært at se, hvem der slæbte hvem med i Bilka onsdag eftermiddag. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce