Annonce
Odense

Danseglæde på skoleskemaet hos de yngste elever

Til Skole OL Dans sammensætter eleverne i 4. og 5. klasse deres egen koreografi. Foto: Daniel Soliman Hansen
I forbindelse med den årligt tilbagevendende begivenhed Skole OL, tilbyder Elitedans Syd en gratis dansedag til odenseanske klasser, der har tilmeldt sig. I disciplinen lægges der vægt på at have det sjovt, og fejl er noget man siger "pyt" til.
Annonce

Odense: Når eleverne i både 4. og 5. klasse vender tilbage til skolebænken, venter der for nogle af eleverne et forløb med massere af dans og bevægelse på skoleskemaet.

Det sker i forbindelse med skolernes olympiske lege, Skole OL, hvor danske elever landet over dyster i 12 forskellige sportsgrene, herunder også dans.

- Man tilmelder sig som klasse, og så kommer danseklubben ud på skolen, eller eleverne kommer hen på danseklubben, hvor de får en gratis dansedag. Herfra får de nogle point, som de tager med sig videre i finalen, der bliver afholdt i juni måned, forklarer Maja Juel-Hansen, danser og projektleder på Skole OL Dans.

I Odense foregår Skole OL Dans i samarbejde med Elitedans Syd, som stiller undervisere til rådighed i en dag, for de enkelte klasser.

- Skole OL Dans vil meget gerne bygge bro mellem den lokale danseklub og skolerne, så man derigennem får noget mere aktivitet ind i skolerne, og børnene får kendskab til klubben, siger Maja Juel-Hansen.

Annonce

Plads til fejl

Som en del af forløbet skal eleverne bruge danseappen Badjango, som er udviklet af blandt andre Maja Juel-Hansen, til at udvikle deres egne koreografier. Appen består af 300 forskellige dansetrin, som eleverne sætter sammen.

Dansekollegaerne Maja Juel-Hansen og Michael Olesen, der blandt andet er kendt fra "Vild med dans", er gået sammen om at få de danske skoleelever ud på dansegulvet. Foto: Maja Juel-Hansen

Men når eleverne i den nærmeste fremtid skal have point for deres dans, bliver det ikke selve fremførelsen af dansen, men nærmere den kreative proces bag det. På den måde vil man sikre, at det er okay at lave fejl på dansegulvet.


Skole OL Dans vil meget gerne bygge bro mellem den lokale danseklub og skolerne, så man derigennem får noget mere aktivitet ind i skolerne, og børnene får kendskab til klubben.

Maja Juel-Hansen, projektleder på Skole OL Dans


- Problemet med dans er at finde ud af, hvordan man sikrer, at det er børnene selv, der laver dansen, og ikke bare den bedste instruktør der vinder. Her er det helt vildt smart med Badjango. Her får de point i en udfordring, hvor de arbejder kreativt. Ellers ville det jo ikke være fair at sætte dansepiger og fodbolddrenge overfor hinanden, siger Maja Juel-Hansen.

I år vil hun og Michael Olesen, der blandt andet er kendt som professionel danser fra "Vild med dans", besøge nogle af de workshops, som finder sted rundt omkring i landet, de næste måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Rahbæk Juel efter statsminister-kritik af coronasmitten i Vollsmose: - Nu er der hul på bylden med testene

Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Annonce