Annonce
Kerteminde

Dans som genoptræning for hjerneskadede i Kerteminde

Man danser som til Vild Med Dans. Der er bare ingen, der bliver sendt hjem fra ”Rehappy Ballroom Fitness”. Privatfoto

Kerteminde: Den 13. december kl. 15.30-17.30 byder Hjerneskadeforeningen op til dans i Kerteminde. På Kulturhus Fjorden kan man prøve et helt nyt dansekoncept "Rehappy Ballroom Fitness," som kombinerer glæden ved dans og musik med fysiske træning.

Konceptet er særligt udviklet til personer med en hjerneskade, men Hjerneskadeforeningen inviterer også andre med på dansegulvet.

- Alle med en funktionsnedsættelse og deres pårørende kan være med til at prøve det nye koncept. Det handler om at skabe glæde, og det kan være en del af rehabiliteringen for personer, som er blevet hjerneskadet, siger Hjerneskadeforeningens direktør Morten Lorenzen i en pressemeddelelse.

”Rehappy Ballroom Fitness” afprøves i flere fynske byer. Hjerneskadeforeningen tester konceptet af i samarbejde med Albani Fonden, som har støttet projektet, og hvis det bliver en succes på Fyn, skal det bredes ud til hele landet i 2020.

Billetter kan købes på www.hjerneskadet.nemtilmeld.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce