Annonce
Nyborg

Nyborg er bedst af alle i hele landet til at skabe job

Borgmester Kenneth Muhs (V) glæder sig over Nyborgs topplacering i en analyse fra Beskæftigelsesministeriet. Foto: Svalebøg.
Der er ingen andre kommuner, som slår Nyborg i kunsten at få borgerne væk fra offentlig forsørgelse.

Nyborg: Nyborg er den kommune i Danmark, der er bedst til at få borgerne i arbejde.

Det konstaterer Beskæftigelsesministeriet i en såkaldt benchmark-analyse af kommunernes evne til at få borgerne væk fra offentlig forsørgelse og ud på arbejdsmarkedet.

På toppen af ministeriets liste ligger de kommuner, der har færre borgere på offentlige ydelser, end man skulle tro - når man tager befolkningens sammensætning og det lokale arbejdsmarked taget i betragtning.

Analysen viser ifølge Beskæftigelsesministeriet, hvilke "kommuner, der gør det godt, og hvilke der gør det mindre godt, og som derfor kan lære af andre kommuner".

Og Nyborg er altså den kommune i hele landet, som flest kan lære noget af.

Ministeriet har regnet på, hvor mange borgere der forventes at være på offentlige ydelser som kontanthjælp, dagpenge og sygedagpenge. Og talt op, hvor mange der så rent faktisk er det.

I Nyborg burde der i første og andet halvår af 2018 således have været 2000 borgere på offentlige ydelser. Men der var kun 1810.

Og det gør altså Nyborg til Danmarksmester i beskæftigelse.

På deres respektive Facebook-profiler glæder både Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V), og Socialdemokratiets borgmesterkandidat, Sonja Marie Jensen, sig da også over topplaceringen på Beskæftigelsesministeriets liste.

Kenneth Muhs glæder sig over "det flotte arbejde, der gøres på beskæftigelsesområdet", mens Sonja Marie Jensen understreger, at "det er så imponerende af vores dygtige medarbejdere".

Der er i øvrigt ingen andre fynske kommuner på Beskæftigelsesministeriets top ti-liste.

Den, der kommer nærmest, er Kerteminde på plads nummer 20.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce