Annonce
Nyborg

Nyborg er bedst af alle i hele landet til at skabe job

Borgmester Kenneth Muhs (V) glæder sig over Nyborgs topplacering i en analyse fra Beskæftigelsesministeriet. Foto: Svalebøg.
Der er ingen andre kommuner, som slår Nyborg i kunsten at få borgerne væk fra offentlig forsørgelse.
Annonce

Nyborg: Nyborg er den kommune i Danmark, der er bedst til at få borgerne i arbejde.

Det konstaterer Beskæftigelsesministeriet i en såkaldt benchmark-analyse af kommunernes evne til at få borgerne væk fra offentlig forsørgelse og ud på arbejdsmarkedet.

På toppen af ministeriets liste ligger de kommuner, der har færre borgere på offentlige ydelser, end man skulle tro - når man tager befolkningens sammensætning og det lokale arbejdsmarked taget i betragtning.

Analysen viser ifølge Beskæftigelsesministeriet, hvilke "kommuner, der gør det godt, og hvilke der gør det mindre godt, og som derfor kan lære af andre kommuner".

Og Nyborg er altså den kommune i hele landet, som flest kan lære noget af.

Ministeriet har regnet på, hvor mange borgere der forventes at være på offentlige ydelser som kontanthjælp, dagpenge og sygedagpenge. Og talt op, hvor mange der så rent faktisk er det.

I Nyborg burde der i første og andet halvår af 2018 således have været 2000 borgere på offentlige ydelser. Men der var kun 1810.

Og det gør altså Nyborg til Danmarksmester i beskæftigelse.

På deres respektive Facebook-profiler glæder både Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V), og Socialdemokratiets borgmesterkandidat, Sonja Marie Jensen, sig da også over topplaceringen på Beskæftigelsesministeriets liste.

Kenneth Muhs glæder sig over "det flotte arbejde, der gøres på beskæftigelsesområdet", mens Sonja Marie Jensen understreger, at "det er så imponerende af vores dygtige medarbejdere".

Der er i øvrigt ingen andre fynske kommuner på Beskæftigelsesministeriets top ti-liste.

Den, der kommer nærmest, er Kerteminde på plads nummer 20.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce