Annonce
Nyborg

Nyborg er bedst af alle i hele landet til at skabe job

Borgmester Kenneth Muhs (V) glæder sig over Nyborgs topplacering i en analyse fra Beskæftigelsesministeriet. Foto: Svalebøg.
Der er ingen andre kommuner, som slår Nyborg i kunsten at få borgerne væk fra offentlig forsørgelse.

Nyborg: Nyborg er den kommune i Danmark, der er bedst til at få borgerne i arbejde.

Det konstaterer Beskæftigelsesministeriet i en såkaldt benchmark-analyse af kommunernes evne til at få borgerne væk fra offentlig forsørgelse og ud på arbejdsmarkedet.

På toppen af ministeriets liste ligger de kommuner, der har færre borgere på offentlige ydelser, end man skulle tro - når man tager befolkningens sammensætning og det lokale arbejdsmarked taget i betragtning.

Analysen viser ifølge Beskæftigelsesministeriet, hvilke "kommuner, der gør det godt, og hvilke der gør det mindre godt, og som derfor kan lære af andre kommuner".

Og Nyborg er altså den kommune i hele landet, som flest kan lære noget af.

Ministeriet har regnet på, hvor mange borgere der forventes at være på offentlige ydelser som kontanthjælp, dagpenge og sygedagpenge. Og talt op, hvor mange der så rent faktisk er det.

I Nyborg burde der i første og andet halvår af 2018 således have været 2000 borgere på offentlige ydelser. Men der var kun 1810.

Og det gør altså Nyborg til Danmarksmester i beskæftigelse.

På deres respektive Facebook-profiler glæder både Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V), og Socialdemokratiets borgmesterkandidat, Sonja Marie Jensen, sig da også over topplaceringen på Beskæftigelsesministeriets liste.

Kenneth Muhs glæder sig over "det flotte arbejde, der gøres på beskæftigelsesområdet", mens Sonja Marie Jensen understreger, at "det er så imponerende af vores dygtige medarbejdere".

Der er i øvrigt ingen andre fynske kommuner på Beskæftigelsesministeriets top ti-liste.

Den, der kommer nærmest, er Kerteminde på plads nummer 20.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce