Annonce
Sport

Danmarks største profil: Hvorfor er vi ikke bedre, når der er så meget på spil

Sandra Toft bliver trøstet af Althea Reinhardt efter søndagens nederlag mod Norge. Allerede mandag skal skuffelsen dog være ud af kroppen, når Holland er modstanderen. Og den kamp er super vigtig. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Sandra Toft håber naturligvis på, at hun og holdkammeraterne kan rejse sig i mandagens kamp i mellemrunden mod Holland. Det vil dog kræve væsentlig bedre dansk angrebsspil.

JAPAN - KUMAMOTO: - Jeg er mildest tale rasende.

Målvogter Sandra Toft, der i særklasse var Danmarks bedste spiller i søndagens 19-22-nederlag mod Norge, havde røde øjne, da hun satte ord på kampen.

Hun havde dog lige haft nogle minutter til at sunde sig overskuffelsen, da hun var udtaget til den obligatoriske dopingkontrol.

- Det er vanvittigt, at vi ikke er bedre, når der er så meget på spil. Der er alt for få, der melder sig rigtigt ind. Det er virkelig skuffende, mente Sandra Toft.

Danmarks helt store udfordring i kampen var et haltende angrebsspil, hvor det aldrig lykkedes etablerede spillere som Stine Jørgensen og Anne Mette Hansen at byde ind med kvalitet.

I det sidste kvarter af første halvleg lykkedes det kun for Danmark at sætte bolden ind bag Silje Solberg i det norske mål en enkelt gang - og så er det altså sjældent, at man ender med at vinde en håndboldkamp.

- Vi må jo se på, hvad vi kan gøre bedre. Vi skal i hvert fald have fundet en måde, hvorpå vi kan lave nogle flere mål. Det siger sig selv. Vi spiller med håndbremsen trukket, og jeg synes, det er meget frustrerende. Folk spiller sidelæns og tror ikke 100 procent på det, når de skyder på mål.

- Det var bare ikke godt nok. Jeg synes ikke, at Norge kom med noget, som vi ikke var klar over på forhånd. Det var sådan en dag, hvor vi skulle have slået dem. Det er der ingen tvivl om.

Men allerede mandag kl. 10.00 (dansk tid, red.) er der kamp igen, når modstanderen hedder Holland. Det er også et super vigtigt opgør i bestræbelserne på at sikre sig en billet til OL-kvalifikationen i foråret.

- Nu er alt ikke bare dårligt. Jeg synes igen, at vores forsvar generelt står godt. De får vel halvdelen af deres mål på kontra eller i ankomstsfasen. Står vi der seks mod seks, ser det godt ud. Så det skal vi selvfølgelig tage med videre.

- Men skuffelsen er sgu godt nok stor. Det må jeg erkende. Vi får bare ikke tingene gjort færdige, og det var vel lidt den her kamp i en nøddeskal.

Annonce

Kampen i tal

Danmark - Norge 19-22 (9-12)

Stillinger undervejs

5-0, 9-6, 9-9, 14-16, 18-16, 19-18

Mål, Danmark: Mie Højlund 4, Lotte Grigel 4 (1), Sarah Iversen 3, Anne Mette Hansen 2, Trine Østergaard 2, Louise Burgaard 2, Stine Jørgensen 1 (1), Freja Cohrt 1.

Topscorere, Norge: Emilie Hegh Arntzen 5 (2), Camilla Herrem 4.

Udvisninger

Danmark 3, Norge 2

Tilskuere: 1200

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Stort træ spærrede hovedvej: Bilister hjalp med at slæbe grene og dirigere trafik

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce