Annonce
Nordfyn

Danmarks største kapsejlads: - Det er jubilæum, så vi skal være på stikkerne

Palby Fun Cup, der begynder torsdag, er Danmarks største kapsejlads. Banen går rundt om Fyn med start og mål i Bogense - cirka135 sømil. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Bogense G & IF's støtteforening skal for 20. gang betjene sejlerne under Danmarks største kapsejlads, Palby Fyn Cup, som samtidigt fejrer 30. års jubilæum.

Bogense: I over 30 år har Gunner Møgelvang været formand for Bogense G & IF's støtteforening. I størstedelen af den tid har støtteforeningen i samarbejde med Bogense Sejlklub stået for at servicere og opvarte sejlerne, når Bogense Marina hvert år forvandles til omdrejningspunkt for Danmarks største kapsejlads.

Så når Palby Fyn Cup begynder torsdag den 23. maj, kan Gunner Møgelvang og resten af støtteforeningen fejre 20. års jubilæum, samtidig med at Palby Fyn Cup fejrer 30. års jubilæum.

- Det er jubilæum, så vi skal være på stikkerne. Det er vigtigt, at vi får det til at fungere, når sejlerne kommer om aftenen og igen til morgenmad, og at de føler sig godt tilpas i teltet. Det er da udfordrende at stable på benene, men efter 20 år kører det efterhånden på rygraden, siger Gunner Møgelvang, der regner med en massiv tilstrømning endnu engang i år.

Arrangørerne bag Palby Fyn Cup forventer omkring 320 til 330 både. Nogenlunde samme antal som sidste år.

- Vi håber da på lidt flere, indtil videre er der omkring 10 flere tilmeldinger, end der var på samme tidspunkt sidste år, siger Gunner Møgelvang.

Annonce

Program Palby Fyn Cup 2019

Torsdag d. 23. maj: Kl. 14.00 til 24.00 bureau åben og maritime boder og aktiviteter på kajen.
Kl. 16.00 Forplejningstelt åbner. (døgnåbent under stævnet).

Kl. 18.00 til 21.30 Byens bedste bøffer, dansk kødvæg med salat, bagt kartoffel og irsk kaffe. Pris: 150 kroner.

Kl. 18.00 til 01.00 Musik i teltet med "DJ Musik".

Fredag: Kl. 07.00 Morgenmad til deltagerne i sejladsen.

Kl. 11.00 De første både sendes afsted.
Kl. 12.00 til 15.00 Seniorfrokost og underholdning.

Kl. 18.00 til 01.00 Grosse bierfest i teltet med wienersnitzel og brasede kartofler. Pris: 250 kroner.

Lørdag: Kl. 14.00 til 16.00 Happy Hour.
Kl. 14.00 til 16.00 Hoppeborg.

Kl. 18.00 til 21.00 Byens bedste bøffer, dansk kødvæg med salat, bagt kartoffel og irsk kaffe. Pris: 150 kroner.

Kl. 18.00 til 01.00 Musik - DJ Jan & Henrik

Søndag: Forplejningstelt lukker klokken 10, efter de sidste både er i mål.

U15 drenge hjælper

Ligesom sidste år regner Gunner Møgelvang også med, at de vil få omkring 1200 gæster gennem teltet, hvor omkring 100 frivillige står klar.

Som noget nyt i år har Bogense Sejlklub lavet en treårig samarbejdsaftale med Palby Fyn Cup, som støtteforeningen også er med i. Det betyder, at teltet ved Sejlerkajen bliver bemandet i alle åbningstiderne med U15 drenge og deres forældre, hvor man i en lind strøm kan købe fadøl fra teltet.

- Som støtteforening støtter vi drengene til en Barcelona tur til efteråret. Så det er modvægten, hvor de skal yde en indsats for at få pengene til turen. De forpligter sig med deres forældre til at få tingene til at fungere. Og så er det for at skabe lidt mere liv på forpladsen. Vi prøver jo på at optimere det hvert år i og med, at der kommer flere og flere, lyder det fra Gunner Møgelvang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Cirkushest på slap line

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Faaborg-Midtfyn

Gymnasielærer anholdt i London efter at have lænket sig til olietønde: Nu vil han arrangere klimadag

Annonce