Annonce
Nordfyn

Danmarks største kapsejlads: - Det er jubilæum, så vi skal være på stikkerne

Palby Fun Cup, der begynder torsdag, er Danmarks største kapsejlads. Banen går rundt om Fyn med start og mål i Bogense - cirka135 sømil. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Bogense G & IF's støtteforening skal for 20. gang betjene sejlerne under Danmarks største kapsejlads, Palby Fyn Cup, som samtidigt fejrer 30. års jubilæum.

Bogense: I over 30 år har Gunner Møgelvang været formand for Bogense G & IF's støtteforening. I størstedelen af den tid har støtteforeningen i samarbejde med Bogense Sejlklub stået for at servicere og opvarte sejlerne, når Bogense Marina hvert år forvandles til omdrejningspunkt for Danmarks største kapsejlads.

Så når Palby Fyn Cup begynder torsdag den 23. maj, kan Gunner Møgelvang og resten af støtteforeningen fejre 20. års jubilæum, samtidig med at Palby Fyn Cup fejrer 30. års jubilæum.

- Det er jubilæum, så vi skal være på stikkerne. Det er vigtigt, at vi får det til at fungere, når sejlerne kommer om aftenen og igen til morgenmad, og at de føler sig godt tilpas i teltet. Det er da udfordrende at stable på benene, men efter 20 år kører det efterhånden på rygraden, siger Gunner Møgelvang, der regner med en massiv tilstrømning endnu engang i år.

Arrangørerne bag Palby Fyn Cup forventer omkring 320 til 330 både. Nogenlunde samme antal som sidste år.

- Vi håber da på lidt flere, indtil videre er der omkring 10 flere tilmeldinger, end der var på samme tidspunkt sidste år, siger Gunner Møgelvang.

Annonce

Program Palby Fyn Cup 2019

Torsdag d. 23. maj: Kl. 14.00 til 24.00 bureau åben og maritime boder og aktiviteter på kajen.
Kl. 16.00 Forplejningstelt åbner. (døgnåbent under stævnet).

Kl. 18.00 til 21.30 Byens bedste bøffer, dansk kødvæg med salat, bagt kartoffel og irsk kaffe. Pris: 150 kroner.

Kl. 18.00 til 01.00 Musik i teltet med "DJ Musik".

Fredag: Kl. 07.00 Morgenmad til deltagerne i sejladsen.

Kl. 11.00 De første både sendes afsted.
Kl. 12.00 til 15.00 Seniorfrokost og underholdning.

Kl. 18.00 til 01.00 Grosse bierfest i teltet med wienersnitzel og brasede kartofler. Pris: 250 kroner.

Lørdag: Kl. 14.00 til 16.00 Happy Hour.
Kl. 14.00 til 16.00 Hoppeborg.

Kl. 18.00 til 21.00 Byens bedste bøffer, dansk kødvæg med salat, bagt kartoffel og irsk kaffe. Pris: 150 kroner.

Kl. 18.00 til 01.00 Musik - DJ Jan & Henrik

Søndag: Forplejningstelt lukker klokken 10, efter de sidste både er i mål.

U15 drenge hjælper

Ligesom sidste år regner Gunner Møgelvang også med, at de vil få omkring 1200 gæster gennem teltet, hvor omkring 100 frivillige står klar.

Som noget nyt i år har Bogense Sejlklub lavet en treårig samarbejdsaftale med Palby Fyn Cup, som støtteforeningen også er med i. Det betyder, at teltet ved Sejlerkajen bliver bemandet i alle åbningstiderne med U15 drenge og deres forældre, hvor man i en lind strøm kan købe fadøl fra teltet.

- Som støtteforening støtter vi drengene til en Barcelona tur til efteråret. Så det er modvægten, hvor de skal yde en indsats for at få pengene til turen. De forpligter sig med deres forældre til at få tingene til at fungere. Og så er det for at skabe lidt mere liv på forpladsen. Vi prøver jo på at optimere det hvert år i og med, at der kommer flere og flere, lyder det fra Gunner Møgelvang.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce