Annonce
Erhverv

Danmarks største banker smider penge i udskældt selskab

Blandt landets seks største banker er det kun Jyske Bank, der ikke har investeringer i HeidelbergCement.

Ud af landets seks største banker er det kun Jyske Bank, der ikke har investeringer i HeidelbergCement.

Landets fem største banker investerer penge i det omstridte tyske selskab HeidelbergCement, som i de seneste år har været under kraftig kritik fra ngo'er for i strid med international ret at have aktiviteter på den besatte palæstinensiske Vestbred.

Det skriver Information.

Det drejer sig om Danske Bank, Nordea, Sydbank, Nykredit og Spar Nord Bank, som investerer i det tyske selskab.

Magnus Skovrind Pedersen, talsmand for det nystartede Demokratisk Erhvervsnetværk, som arbejder for at styrke demokratiske strukturer i for eksempel banker, ryster på hovedet.

- Det er frygtelig problematisk, at privatkapitalistiske firmaer investerer i et selskab, der tilsyneladende handler i strid med de internationale konventioner. Herved bidrager bankerne jo til at underminere et folks krav på deres jord, siger han til Information.

Både Nordea, Danske Bank, Nykredit, Sydbank og Spar Nord Bank siger til Information, at bankerne ikke har direkte investeringer i HeidelbergCement.

I stedet for investerer bankerne gennem investeringsfonde, og det betyder ifølge bankerne selv, at de ikke aktivt beslutter at investere i HeidelbergCement, men at det er de forskellige investeringsforeninger, der placerer pengene for dem.

Men den forklaring holder ikke, mener lektor Steen Vallentin fra CBS.

- Det er nemmere for de enkelte banker, hvis de ikke skal bekymre sig om at tage enkelte, uansvarlige selskaber ud af deres porteføljer.

- Men når det kommer til stykket, kan det jo nok godt lade sig gøre, hvis man så at sige tager problemerne alvorligt nok, siger Steen Vallentin til Information.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce