Annonce
Debat

Danmarks smukke natur drukner. Mere regn kræver handling

Nedbør: Stigende mængder regn er svært at benægte i disse dage. Der bliver talt meget om oversvømmede vandløb og forsumpede tilstande i den danske natur. Det er et resultat af rekordstore mængder regnvand kombineret med stigende grundvand. En effektiv løsning på problemet er en målrettet forebyggende indsats, samt en effektiv lovgivning. Vi skylder borgerne at finde en løsning på dette problem.

Det er ikke længere et særsyn med oversvømmede haver, kældre og marker med dertilhørende store økonomiske omkostninger, for de involverede landmænd og husejere. I Danmark er landbruget en stor og traditionsrig branche, som står for en stor del af den danske eksport. Vi er nødt til at sikre gode vilkår for landmændene, så de kan fortsætte det gode arbejde. De store mængder vand koster milliarder af kroner for de lokale landmænd. Det er realiteten, hvis ikke der skrides til handling. Der er nemlig ikke udsigt til, at de oversvømmede tilstande fortager sig lige foreløbig. Tværtimod. Vejrudsigten for de kommende år viser, at der er endnu mere regn på vej.

I Danmark har biodiversiteten lidt et stort tab. Hvis vores børn og børnebørn skal have glæde af den smukke danske natur, skal vi kæmpe for, at bevare det rige og varierede dyre- og planteliv, som vi har. Og hvis det skal lykkes, så skal der handles snarest. Den store biologiske mangfoldighed trues i høj grad af klimaforandringerne, som medfører stigende temperaturer og nedbør. Yderste konsekvens heraf vil være dramatiske ændringer i fordelingen af naturtyper og arter.

Selvom vi ikke når i mål med at stoppe tilbagegangen af biodiversiteten inden 2020, som er FN's målsætning, så vil vi beholde arbejdshandskerne på og kæmpe for at nå dette mål, så hurtigt som muligt. Det er derfor meget kærkomment, at vi kan se frem til en kommende revideret vandløbslov, som forhåbentlig vil tage hånd om disse problemer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Truede med at sætte ild i betjente: 19-årig kvinde erkender at have sat ild i papir og plastikplanter i Plantorama

Annonce