Annonce
Kultur

Danmarks sjoveste mand: Phillip fra Odense vandt DM i standup

Phillip Devantier fik lov til at smage sejrens sødme, da han onsdag aften vandt DM i standup. Foto: Trine Sand Skjøldberg/FBI

26-årige Phillip Devantier bragte sig selv på samme liste som kendte komikere som Jonathan Spang, Ruben Søltoft og Lars Hjortshøj, da han onsdag aften blev hyldet som vinder af DM i standup.

Klapsalverne rungede og satte et par tårer i øjenkrogen på Phillip Devantier, da han onsdag aften vandt DM i standup på Bremen Teater i København.

Phillip Devantier, der i dag bor i Odense, deltog som én blandt syv finalister, der alle havde vundet deres indledende runder, hvor i alt 56 komikere havde modet til at stille sig på scenen og forsøge at få publikum til at grine.

Det lykkedes i finalen allerbedst for Phillip Devantier, der imponerede både publikum og dommerkomitéen med komikere som Carsten Bang, Torben Chris, Jesper Juhl og Brian Mørk.

- Det var jo for sindssygt. Man skal ikke sætte næsen for højt, hvis man ikke vil blive skuffet, så jeg gjorde det bare så godt, jeg kunne, og håbede på det bedste, siger Phillip Devantier, der selv betegner sin stil som en slags "Niels Haugaard på kokain".

- Jeg tager ofte udgangspunkt i mit eget liv og mine egne oplevelser. Niels Hausgaard er mit helt store forbillede, men jeg optræder i et meget højt tempo, siger Phillip Devantier, der ikke fik megen søvn efter sejren og samtidigt måtte tidligt op, da han skulle deltage i Go' morgen Danmark.

Med sejren træder Phillip Devantier i fodsporene efter en række kendte komikere, der tidligere har vundet konkurrencen og efterfølgende skabt sig en karriere i den danske underholdningsbranche.

Førstepladsen sikrer ham samtidigt en etårig kontrakt med Danmarks største bureau for komikere og desuden en plads på scenen til Comedy Aid, hvor en lang række af landets dygtigste komikere deltager, og hvor overskuddet går til Red Barnet.

Annonce
Phillip Devantier har optrådt med standup i mere end syv år og kunne onsdag lade sig hylde som Danmarks bedste til det. Foto: Trine Sand Skjøldberg/FBI

Titel kan give flere job

Phillip Devantier har optrådt som komiker i syv år og havde før onsdagens sejr deltaget i DM i standup to gange uden at gå i finalen.

Han har netop afsluttet en turné med sit show "En rigtig mand?" og håber nu på, at titlen som Danmarks bedste standupper kan sikre ham endnu flere job.

- Jeg skal nok lige have oplevet, hvordan det er at have en uges ferie. Men jeg har en masse idéer - også til et nyt show, siger Phillip Devantier.

DM i stand up sendes forskudt på TV2 Zulu på søndag den 11. november.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce