Annonce
Kerteminde

Danmarks mindste 'badehotel': Tidligere restaurant bliver til skønne ferielejligheder

Henrik Jørgensen og datteren Louise Wejnrik besigtiger nedrivningen ind i restauranten. Nu skal der i stedet indrettes te-køkkener og badeværelser og tre stuer og soveværelser med havudsigt. Foto: Helle Nordström
- Det bliver Danmarks tre skønneste ferielejligheder så tæt på vandet, som man overhovedet kan komme, fortæller Henrik Wejnrik Jørgensen begejstret. Han er sammen med datteren Louise Wejnrik gået i gang med det tidligere "Gittes Fiskehus"
Annonce

Kerteminde: - Kan du ikke se det for dig. Flotte markiser henover altanen ud over vandet, og "Sommer i Tyrol" altankasser på gelænderet. Det bliver da Danmarks skønneste ferielejligheder, hvor folk virkelig kan få en på opleveren, beskriver Henrik Wejnrik Jørgensen begejstret

Han ejer og driver LCK-Bolig i Odense, og han er fyr og flamme over sit Kerteminde-projekt: At omdanne det tidligere restaurant "Gittes Fiskehus", der er bygget ud over vandet ved glaciet overfor Tornøes Hotel på Hindsholmvej, til tre skønne ferielejligheder.

- Vi kaldte det oprindeligt Danmarks mindste badehotel, og det bliver det jo sådan set også. Men det bliver ikke et hotel i traditionel forstand, for vi har droppet ideen om fem værelser. Vi vil hellere lave det lækkert og luksuriøst, sådan på den naturlige og afslappede måde. Så der bliver kun plads til tre ferielejligheder, fortæller han.

Han fik øje på den forladte restaurant for tre år siden, da han sad og nød en lækker middag på Rudolf Mathis ovre på den anden side af havneindløbet.

- Jeg tænkte, at det da var synd, det bare lå tomt hen. For det er jo den mest fantastiske beliggenhed.

Der gik noget tid, inden tanke blev til handling, men nu har han købt det og er allerede gået i gang med at bryde det indvendige af restauranten ned.

Annonce

Forelsket i Kerteminde

- Jeg har altid været glad for Kerteminde, og som barn cyklede jeg tit hertil fra Odense for at fiske, fortæller han.


Vi har begge forelsket os i byen, og med de her ferielejligheder vil vi give den kærlighed videre til andre. Vise dem den her hyggelige lille by med et stort sammenhold. Vise alt det man kan i byen og omegnen

Louise Wejnrik-Mikkelsen


Datteren Louise Wejnrik-Mikkelsen har det i høj grad lige sådan med Kerteminde, og hun er endda endnu mere knyttet til byen. Hendes far har venner i Kerteminde, og hun har svigerforældre med badehus på Sydstranden.

- Vi har begge forelsket os i byen, og med de her ferielejligheder vil vi give den kærlighed videre til andre. Vise dem den her hyggelige lille by med et stort sammenhold. Vise alt det man kan i byen og omegnen, fortæller hun.

- Og vi håber på tæt samarbejde med alle dem, der er i byen i forvejen - bageren, Tornøes Hotel, VisitKerteminde og alle mulige andre. Det vigtigste er at give gæsterne så skøn en oplevelse, at de fortæller vidt og bredt om det.

Annonce

Kanoer og elcykler

Projektet har givet Henrik Wejnrik Jørgensen livlige fantasi masser af muligheder at boltre sig i: Det bliver meget langt fra et standard-ophold, man booker i de små ferielejligheder.

- Vi drømmer om, at der til ferielejlighed hører en kano, der skal ligge fortøjet under den terrasse ud over vandet, der hører til lejligheden. Det skal være med i prisen. Der skal også være elcykler til lejlighederne, så gæsterne kan komme rundt til lands og nyde omgivelserne. Og så har jeg set nogle skønne elbåde i København, jeg også gerne vil tilbyde gæsterne. Men der bliver nok kun en, som de skal skiftes til, for de er ikke helt billige. Det er nogle af de mange ideer vi i øjeblikket har på tegnebrættet, remser Henrik Wejnrik Jørgensen begejstret op.

- Ja, supplerer Louise Wejnrik-Mikkelsen. - Ferielejlighederne skal emme af afslapning og natur, sport romantik og hygge. Det bliver et sted, hvor man virkelig kan nyde livet, uanset om det er luksuspensionister eller et ungt par.

Henrik Wejnrik Jørgensen lover, at al ekstraudstyret til trods, så bliver det priser, hvor alle kan være med.

- Det skal ikke være nogen forretning, hvor vi tjener store penge, men et forretning, vi har det sjovt med. Det skal være et sted, der kan tilføje Kerteminde en ny attraktion, som man ikke finder mage til noget sted i Danmark. Jeg har i hvert fald ikke kunnet finde et andet sted, der ligger så tæt knyttet til vandet.

Henrik Wejnrik Jørgensen regner med, at de tre ferielejligheder kan være klar til at tage imod gæster til næste sommer, og han har allerede vilde ideer om, hvordan indvielsen skal foregå.

- Det bliver helt fantastisk, når det står færdigt. Og jeg er tak skyldig både til kommunen, som jeg har haft rigtig godt samarbejde med, og til Jens Peter Henriksen, DS Boliger. Uden ham var det her ikke blevet til noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynsk professor støtter nye mundbindskrav: - Men vi ved ikke helt, hvor meget det hjælper

Danmark

Krav, undtagelser og straf: Her er alt, du bør vide om reglerne om mundbind

Fyn

Der er mundbind nok: Dagligvarebutikker i Odense er klar til nye restriktioner

Annonce