Annonce
Kerteminde

Danmarks lydigste hunde kommer til Birkende

Danmarks 200 dygtigste hunde dyster 24. august om DM i lydighed 24. august i Birkende. PR Foto

Birkende: Nogle af landets dygtigste hunde kommer til Birkende, når der holdes DM i kategorierne lydighed og rally-lydighed lørdag 24. august.

200 hunde har kvalificeret sig, og de kommer fra hele landet. Hundene er fordelt på fem klasser i kategorien lydighed. Og fem klasser i kategorien rally-lydighed.

Det danske lydighedslandshold deltager også. Blandt dem er at finde flere med hunde med verdensmesterskabstitler bag sig.

Der vil være masser af gedigent hundearbejde at kigge på, når deltagerne lige fra begynderklassen til eliteklasserne går i gang – fordelt på tre fodboldbaner.

Rammerne for DM er Birkende Boldklub, der stiller mandskab, arealer og faciliteter til rådighed.

DM åbnes foran Birkende Forsamlingshus, hvorfra alle deltagere marcherer med Odense Pigegarde i spidsen ind på Birkende Boldklubs stadion. Herefter bliver DM erklæret åbent.

Det er Dansk Kennelklub Kreds 3 og Birkende Boldklub der står bag arrangementet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce