Annonce
forside

Danmarks Las Vegas: Igen rekord for bryllupper på Ærø

Louise Badino, Island Weddings, råber vagt i gevær efter ny bryllupsrekord på Ærø: Parrene må ikke føle sig som et nummer i køen til McDonald's.

I 2014 er hele 2464 par blevet viet på Ærø. Det er en stigning på over 300 siden sidste år. Men pas på serviceniveauet, lyder det fra lokale arrangører.

Ærø er hurtig, effektiv og har en fantastisk natur med masser af romantik.

Det er nogle af grundene til at et stadigt stigende antal brudepar valfarter til øen i Det Sydfynske Øhav for at blive gift.

Således sætter 2014 endnu en rekord: I alt 2464 blev viet på øen, heraf 2417 rent udenlandske par. De kommer blandt andet, fordi der er mere restriktive regler i for eksempel Tyskland, hvis den ene i parret oprindeligt er fra et andet land.

Annonce

McDonald's-bryllupper

Ærø Kommune - og øens bryllupsbureauer - har på få år opbygget en effektiv industri til gavn for hele øen. Turist- og erhvervsfoerningen vurderer, at der omsættes for op mod 20 mio. kroner årligt.

Men kommunen skal passe på ikke at få "McDonald's weddings". Det siger Louise Badino, en af de lokale arrangører.

- Kapaciteten på rådhuset kan ikke bære et større antal. I forhold til oplevelsen for parrene skal vi være opmærksomme. De skal ikke føle sig som et nummer i køen.

Kan udvide med 500 næste år

Borgmester Jørgen Otto Jørgensen er opmærksom på problemet. Han troede, niveauet havde toppet for flere år siden, men antallet har kun været stigende.

Derfor har kommunen netop købt naboejendommen, posthuset.

- Vi vil primært bruge ejendommen til vielser og den anden halvedel fortsat til postvæsnet. Vi regner med, at vi uden problemer kan udvide med 500 bryllupper.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce