Annonce
Indland

Danmarks dyreste retssag: Fyns Politi agerer taxi for rockere

To HA-rockere har Fyns Politi transporteret til og fra omfattende rockersag i København sidste år. Det har kostet hundredvis af mandetimer og kilometer på motorvejen. Nu starter sagen forfra.

Fyns Politi bruger hundredvis af mandetimer på at transportere rockere til Danmarkshistoriens dyreste retssag i København. Nu kører sagen igen - og fynske betjente sidder klar bag rattet

Den er blevet kaldt Danmarkshistoriens dyreste retssag.

Retssagen, der kørte sidste år mod 16 rockere og rockerlærlinge fra Hells Angels og AK81, der ved Retten i Glostrup blev idømt samlet 135 års fængsel for adskillige drabsforsøg, voldelige overfald og for at stå bag et stort våbenlager.

Ifølge flere medier løb regningen for de omkring 60 retsmøder i sagen op - uden det helt præcist kan gøres op - i et tocifret millionbeløb til advokatomkostninger, transporter og bevogtning af nogle af Danmarks mest kriminelle rockere - med Brian Sandberg som den mest kendte.

Nu viser det sig, at Fyns Politi har fragtet to af rockerne, som var fængslet to forskellige steder på Fyn, til retsmøder i København i forbindelse med sagen.

En blandt mange opgaver

Helt præcist har Fyns Politi brugt 288 mandetimer på at bevogte og transportere de to rockere hundredvis af kilometer over Storebælt, viser en opgørelse fra politiet foretaget på vegne af fyens.dk.

- Transport- og bevogtningsopgaverne er én blandt mange opgaver, politiets skal løse. Der er sikkerhedsmæssige forhold i transporterne af arrestanter fra fynske arresthuse til retssagen i København, der gør, at det er fornuftigt, at politiet forestår dem. Men det er samlet meget få resurser i forhold til, hvad vi bruger på årsbasis, forklarer politiinspektør Bjarne Sørensen.

Han er linjechef for beredskabet under Fyns Politi og har ansvaret for transporter af fanger til og fra retsmøder.

Han ønsker ikke at oplyse, hvad de 288 mandetimer koster politiet på Fyn.

Annonce

- Vi er ét politi

Men politiinspektøren oplyser, at Fyns Politi årligt bruger i alt 16.000 mandetimer på transport og bevogtning af fanger.

Et tal, som har ligget stabilt de seneste fire år.

Politiinspektøren mener, det er naturligt, at Fyns Politi bruger resurser på at køre rockere til en retssag, der foregår og tager afsæt i København.

- Det er helt normal procedure. Vi er ét politi, når vi har så store sager. Der er imellem politikredsene indgået en samarbejdsaftale, der sikrer, at vi bruger resurserne bedst muligt. Vi tager blandt andet udgangspunkt i, hvor arrestanterne sidder, pladsmangel og hvilke personer, der kan være under samme tag, siger Bjarne Sørensen.

Annonce

Sidder klar bag rattet

Politiinspektøren fortæller også, at Fyns Politi benytter samme ordning, når der ind i mellem er behov for at have arrestanter placeret udenfor Fyn.

De 16 dømte rockere i Danmarkshistoriens indtil videre dyreste retssag ankede ved byretten i Glostrup, så nu fortsætter sagen i Østre Landsret i København.

Den fynske politiinspektør ved ikke, om der i sagen stadig sidder rockere fængslet på Fyn.

Men hvis det er tilfældet, er fynske betjente ifølge politiinspektøren endnu en gang klar til at transportere dem til retsmøder i København.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

OB For abonnenter

OB's Jakob Breum var ikke klar over, at hans farfars bror var med i pokalfinalen for 48 år siden

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Erhverv For abonnenter

Et af de største overskud i virksomhedens historie: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce