Annonce
Erhverv

Danmarks dyreste lejlighed er solgt for 28,5 millioner

En lejlighed lige over for Nyhavn er blevet solgt for det højeste beløb, der nogensinde er set.

En lejlighed på 287 kvadratmeter ved Nyhavn i det indre København er den dyreste lejlighed nogensinde.

Danmarks dyreste lejlighed nogensinde er blevet solgt i København til 28,5 millioner kroner.

Det skriver Boliga.

Lejligheden er i et nybygget liebhaver-kompleks på Krøyer Plads lige over for Nyhavn i det indre København.

Lejligheden er på 287 kvadratmeter og har desuden en terrasse og to private parkeringspladser. Den har udsigt ud over havnen.

- Vi har solgt flere andre lejligheder i byggeriet, så vi havde allerede nogen i vores køberkartotek, som lejligheden kunne være interessant for.

- Men det viste sig, at der faktisk var flere interesserede, siger ejendomsmægler Søren Heilesen fra Claus Borg & Partner, der har stået for salget, til Boliga.

Lejligheden blev udbudt til 28,5 millioner og var til salg i knap syv uger.

I Københavns nyeste bydel, Nordhavn, er der i løbet af de seneste år solgt flere lejligheder til priser mellem 20 og 27 millioner kroner.

Generelt set har salget af lejligheder i København og flere af de andre store byer været faldende på det seneste.

I tredje kvartal - juli, august og september - blev der samlet solgt 4441 ejerlejligheder i Danmark, hvilket er et fald på 14,3 procent over det seneste år.

Det viser salgstal fra boligsiden.dk, der blev offentliggjort onsdag.

Størst er faldet i Aalborg, hvor der er solgt 31,6 procent færre lejligheder, mens salget i København og omegn er dykket 20,8 procent.

I Odense og Aarhus er tilbagegangen på henholdsvis 16,2 og 11,6 procent.

Ifølge flere boligøkonomer er forklaringen blandt andet et generelt højt prisniveau, strammere låneregler og usikkerhed om fremtidens boligskatter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bevæbnede mænd stak ild på Odenses folkeregister

1994 Med et splinternyt skitseprojekt til en uddannelsesby i hjertet af Odense melder den fordums store industrivirksomhed Thrige-Titan sig nu på banen med ledige ejendomme og arealer til uddannelsesformål. Thrige har fået arkitektfirmaet Stærmose og Isager til at ”forvandle” det henslumrende industriområde – der ligger blot et par minutters gang fra banegård og busterminal – til Odenses uddannelsesmæssige svar på latinerkvarteret i Paris. Arkitekternes forslag omfatter hele Thrige-firkanten ved Tolderlundsvej og Skibhusvej. Gamle kontor- og industribygninger er forvandlet til skoler og kollegieværelser. Mellem bygningerne er der anlagt grønne områder, flisebelagte ”filosofgange” og et stort, nyt auditorium. 1969 Boligstandarden på Fyn er – trods de senere års omfattende nybyggeri – ringere end i det øvrige land. 8351 fynske lejligheder er uden vand i køkkenet, 20.975 lejligheder har ikke WC, 48.104 lejligheder er uden centralvarme og 52.962 lejligheder er ikke udstyret med bad. Tallene er hentet fra en undersøgelse, som Danmarks Statistik foretog i 1965 og som netop er offentliggjort. Der er selvfølgelig bygget en del nye boliger siden 1965 men ikke nok til at ændre resultaterne i væsentlig grad. Under halvdelen af de 37.760 lejligheder i de fynske landdistrikter er forsynet med bad, halvdelen har centralvarme og lidt mere end halvdelen har WC. I knap en femtedel af lejlighederne måtte beboerne hente vand i gården. 1944 I går lidt før kl. 14, mens det meste af personalet holdt frokostpause, bankede det kraftigt på døren til Odense Folkeregister. Da en ung dame lukkede op, stod der tre revolverbevæbnede mænd uden for døren og kommanderede hende og en anden dame på kontoret til at række hænderne i vejret. Derefter spurgte de, hvor folkeregistrets kartotek over byens borgere var, og de fik anvist de store stålskabe, der indeholdt de mange tusinde kort. Mens den ene af mændene holdt damerne op, hældte de to andre kortene ud på gulvet i en stor bunke og overhældte dem med brandbare væsker. De satte derefter ild til kortene og forlod kontoret med de to damer, mens ilden blussede op og sendte røg ud over Flakhaven.

Annonce