Annonce
Kultur

Danmarks bedste portrætmaler får fast galleri i Bogense

Galleri Huset Knægt i Bogense bliver primært galleri for Danmarks bedste portrætmaler, Benjamin Abana. Foto: Thomas Gregersen
Samarbejdet med Galleri Huset Knægt

Bogense: I Galleri Huset Knægt kan de to indehavere Erno Badstue og Allan Mads Knægt ikke få armene ned efter en fernisering, hvor mere end 100 gæster mødte portrætmaleren Benjamin Abana og hans nye serie af værker kaldet Limbo.

Benjamin Abana vandt i 2019 dysten om at blive Danmarks bedste portrætmaler i DR-serien af samme navn, og siden er det gået rigtigt stærkt.

- Jeg har en venteliste med kunder, der har betalt depositum til et godt stykke ind i 2024. Så hvor jeg før konkurrencen skulle ud og opsøge opgaver, så er den vigtigste udfordring nu, at jeg også holder den kunstneriske åre åben. Det må jo på ingen måde bliver samlebånd, siger Benjamin Abana.

Annonce

Især er det hans evne til at fange noget personligt i portrættet og kombinere det med det farverige og moderne abstrakte maleri, der er blevet fremhævet siden konkurrencen.

Primært galleri på Nordfyn

Benjamin Abana har satset på kunsten i mere end 12 år, men det var sejren i TV-konkurrencen, der for alvor fik tingene til at rulle.

- Vi er meget begejstrede for samarbejdet med Benjamin Abana, og kemien har været så god, at vi er blevet enige med Benjamin om, at Galleri Huset Knægt skal være hans primære galleri. Det, synes vi, er helt fantastisk - at vi får lov at præsentere hans værker her i Bogense, siger Allan Mads Knægt.

For Benjamin Abana var det også kemien med de to gallerister, der var vigtig.

- Sammen med placeringen midt i landet og Allan og Ernos meget seriøse tilgang til arbejdet, så er det et godt udgangspunkt, føler jeg, fortæller Benjamin Abana.

Benjamin Abana kunne under sit besøg i Bogense overrække sit portræt af Torben Juul. Privatfoto

Jeg er vildt glad for resultatet, og alle, jeg kender, siger, at de kan se mig. Ikke bare i det fysiske portræt, men også forskellige sider af min personlighed

Torben Juul

En af gæsterne ved ferniseringen var Torben Juul fra Bogense, der selv har drevet galleri i en årrække. Han faldt pladask for malerens stil i løbet af tv-programmet i 2019.

- Jeg sad og så hans arbejde på skærmen og tænkte, at jeg måtte bare eje et af hans værker. Eftersom Benjamin Abana primært maler mennesker, så var det da en oplagt mulighed for at sikre eftertiden mit kontrafej. Ikke fordi jeg sådan er rigtigt hardcore narcissist, men jeg er også blevet malet af Frank Hammershøj og Martin Helm von Krohn Massenbach. Det er tre meget forskellige udtryk, og det er da altid lidt interessant, hvordan en anden person opfatter dig, smiler Torben Juul.

Han bestilte sit portræt i foråret 2020, og da Benjamin Abana var i Bogense til fernisering i weekenden, var det klar til at blive overrakt.

- Jeg er vildt glad for resultatet, og alle, jeg kender, siger, at de kan se mig. Ikke bare i det fysiske portræt, men også forskellige sider af min personlighed, mener Torben Juul.

Udstillingen kan opleves indtil den 10. oktober.


Annonce
Odense For abonnenter

Gartnerbyen vokser igen: Denne gang bliver der bygget mere end 100 nye lejeboliger

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Assens

Rikke Louise vil hjælpe kvinder med anden etnisk baggrund til at sprænge rammerne: - Selv en lille indsats kan gøre en verden til forskel

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Debat

Flere hænder til et trængt arbejdsmarked

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Assens

Beboere på 'helt almindelig villavej' vinder landsdækkende konkurrence: - Nu har vi en anledning til at holde en vejfest

Fyn For abonnenter

Nogle bliver aldrig gældfri: Fynboer skylder milliarder - se gælden i din kommune her

Kultur

Country-kvintet talte frit fra leveren om sexisme: - Hvis ikke jeg knaldede med chefen, fik jeg ingen kontrakt

Annonce