Annonce
Rejser For abonnenter

Danmarks ældste post- og dilligencekro har taget et spring ind i fremtiden

Selvom det gastronomiske niveau er højt, er det ligeså vigtigt for restauratøren at tilbyde menuer, som alle kan være med på. - Som kro kan man sagtens være et stykke historie, som samtidig afspejler nutiden, mener Poul Bøje Nielsen. For eksempel er Skoemagerkroen meget aktiv på sociale medier, hvor de gerne vil give deres følgere et indblik bag facaden. Der er altid en vegetarisk ret på menukortet, og vinkortet er erstattet med en ipad. PR-foto
Skoemagerkroen havde stået tom i to og et halvt år, før det 498 år gamle spisested på Midtsjælland blev købt af restauratør Poul Bøje Nielsen.Genåbningen i august sidste år gik over al forventning, men selvom køkkenet er blevet optaget i spiseguiden White Guide, har det høj prioritet for restauratøren også at kunne servere smørrebrød og en god bøf.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce