Annonce
Kultur

Danmarks ældste drengekor har fejret halvrund fødselsdag: - Det er en stor dag for os

De berømte Syngedrengene har fejret 165 års fødselsdag. Pr-foto: Syngedrengene

Assens: Danmarks ældste drengekor er blevet et år ældre, og det er en halvrund fødselsdag, der på grund af coronasituationen har budt på en alternativ fejring.

Det berømte drengekor fra Assens har nu 165 år på bagen, og det blev markeret ved Vor Frue Kirke med flag og brunsviger.

- Corona-restriktionerne var netop blevet lempet en smule, så medlemmerne af kirkens drengekor, Syngedrengene, kunne mødes udenfor i mindre grupper og markere dagen med brunsviger og længe savnet samvær. Det er 165 år siden, at koret 1. marts 1856 blev grundlagt som kirkekor i Vor Frue Kirke. Siden da har der været syngende drenge i Vor Frue Kirke, skriver Syngedrengene i en pressemeddelelse.

- Det er en stor dag for os, både at vi kan fejre denne fødselsdag, og at vi kan mødes og se hinanden, uden at det skal foregå bag en skærm, siger korlederen ifølge pressemeddelelsen.

Mange af korets koncerter, ture og øvrige projekter er blevet aflyst i kølvandet på Covid-19-pandemien, og Finn Pedersen og korbestyrelsesformand Søren Kappendrup glædede sig derfor over den optimistiske stemning, som solskinnet og gensynet skabte.

- Vi kan endnu ikke holde korprøver sammen, men det er herligt at se, hvor mange der er kommet forbi i løbet af eftermiddagen – jeg synes, det vidner om, hvad korets unikke musikalske og sociale fællesskab betyder for drengene, siger Finn Pedersen.

På Syngedrengenes hjemmeside www.syngedrengene.dk vil der i de kommende dage blive lagt materiale op, som illustrerer korets 165-årige historie og nuværende virke.

De berømte Syngedrengene har fejret 165 års fødselsdag. Pr-foto: Syngedrengene
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Odense For abonnenter

Jura-professor klar til kamp: Klinke-strid kan ende i retssag mod Odense Kommune

Annonce